Juulis on pool töötajaist puhkusel

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuses tervitab külastajaid praktikant Ülle Utsal.
Pärnu linnavalitsuses tervitab külastajaid praktikant Ülle Utsal. Foto: Hille Rokk

Enamik inimesi eelistab puhkuse välja võtta juulis: ametiasutustes on tööl ligi pool töötajaist, operatiivtalitused üritavad hakkama saada kahe kolmandikuga ja osa ettevõtteid on kollektiivpuhkusel.

Pärnu linnavalitsuses tervitab külastajaid praktikant Ülle Utsal. 135 töötajast 62 oli esmaspäevase seisuga puhkusel, teiste seas linnapea Toomas Kivimägi, linnasekretär Tiina Roht ja abilinnapea Jane Mets. Viiest osakonnajuhatajast puhkab neli, kümnest teenistuse juhatajast samuti neli.

Linnapea sõidab jalgrattaga

“Kõik see kolm nädalat on suurepärane ilm olnud,” oli Kivimägi oma puhkusega rahul. “Olen palju rattaga ringi sõitnud, näeb palju rohkem kui autoga liikudes.”

Puhkuse ajal on linnapea veidi tööasju ajanud, käinud Tartu hansapäevadel ja Soomes, vaadanud Tartus Toomemäel Emajõe Suveteatri etendust “Põrgupõhja uus Vanapagan”. Enamik ajast on aga möödunud kodulinnas.

“Aeg on käest libisenud, pole randagi saanud,” lausus Kivimägi.

Pärnu maavalitsuse 43 töötajast puhkab 22. Uut energiat on kogumas maavanem Andres Metsoja ja maasekretär Rita Kosenkranius. Mõlemad osakonnajuhatajad ja viiest talituse juhatajast kaks puhkavad.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri Pärnu kordonis, kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teeninduses ja Pärnu politseimajas töötab kokku 290 inimest. Puhkajate täpset arvu ei soovinud pressiesindaja Ene Kussmann avaldada, öeldes, et politsei tööd puudutav informatsioon pole mõeldud avalikuks kasutamiseks. “See oleks sama kui öelda, mitu inimest valvas korda hansapäevadel,” lausus ta.

Kussmann selgitas, et kõikide üksuste juhtidel on kohustus korraldada töö selliselt, et töötajad saaksid suvel puhkust, kuid samal ajal oleks tagatud töö kvaliteet. Ühest struktuuriüksusest ei tohi korraga puhata rohkem kui kolmandik töötajatest, puhkusi andes arvestatakse linnas ja maakonnas toimuvate suurüritustega.

Kiirabi rabab tööd teha

Pärnu haigla 1065 töötajast puhkab ligikaudu 350 inimest ehk iga kolmas. Paljud töötajad kasutavad puhkust osadena, sest teisiti pole võimalik üksteist asendada.

Haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri ütlust mööda kasvab erinevalt Eesti teistest piirkondadest suveperioodil Pärnus inimeste arv ja kolme kuu jooksul suureneb erakorralise töö maht kahe- kuni kolmekordseks.

“Suvel on erakorralise töö intensiivsus Eestis kõige suurem just Pärnu haiglas, ületades isegi Tartu kliinikumi erakorralise töö näitajaid,” teatas Amur, lisades, et nende erakorralise meditsiiniabi osakond töötab täie võimsusega.

Lääne-Eesti päästekeskuse ametnikke ja päästekomandode töötajaid on Pärnumaal 230, neist on praegu puhkusel 63. Komandode töötajatest puhkab iga viies, päästekeskuse ametnikest iga kolmas.

Eesti Postil on Pärnumaal 158 töötajat. Praegu puhkab neist 45.

Viisnurga telefonil helistades teatab automaatvastaja, et ettevõte on 10. juulist 1. augustini kollektiivpuhkusel. Wendre ligi 500 töötajast oli enamik kollektiivpuhkusel 21. juunist 6. juulini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles