Rootslased ostsid Pärnu postimaja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eesti Post müüs Akadeemia 7 asuva kunagise Pärnu postimaja rootslastele, kes esialgu ei kavatse kinnistul suuri muudatusi teha.

“Meie eesmärk on hoone välja rentida äripinnana (kaubandus- ja teeninduspind esimesel korrusel, teistel korrustel büroopinnana). Oleme peamiselt huvitatud pikaajalistest rentnikest,” teatas Altenberg Reval ASi esindav Urve Lihtmaa.

2556 ruutmeetri suurusel Akadeemia 7 kinnistul asub kaks hoonet: 1965. aastal ehitatud kolmekorruseline postimaja-ärihoone ja 1994. aastal ehitatud ühekorruseline pakimaja. Postimajaga kokku ehitatud Rüütli 5 kinnistu kuulub Elionile. Praegu üürib Akadeemia 7s ainsana ruume rahvusringhäälingu Pärnu stuudio, mille rendileping kestab veel 13 aastat.

Eesti Post alustas Akadeemia 7 müümist eelmise aasta suvel. Toona oli kinnistu alghind 11,9 miljonit krooni, mida algul alandati 10 ja siis 8,5 miljonini. Täpset tehinguhinda pooled ei avalikusta, Eesti Posti Lõuna haldusgrupi juhi Kalle Kasekampi sõnutsi oli see “seitsme-kaheksa miljoni kanti”.

Akadeemia 7 kinnistu ostja on Novacross OÜ, mis kuulub Altenberg Reval ASile. Ettevõtte omanikud on eri juriidiliste isikute kaudu rootslased David Oskar Magnus, Johanna Sofia Paulina ja Claes Magnus Akeborg. Läinud aastal oli lühikest aega ettevõttega seotud Vjatšeslav Leedo, kes enam omanikeringi ei kuulu.

Altenberg Reval AS ja tema tütarettevõtted tegelevad kinnisvara arendamise ja väljarentimisega. Kontsern omab ligi 31 000 ruutmeetrit renditavat pinda ja ligi 290 000 ruutmeetrit hoonestamata ala, suurim investeering on Tallinna postimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles