Suvekool tegi Saarde vallale tiiru peale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forseliuse seltsi 21. suvekooli avamine Kilingi-Nõmmes.
Forseliuse seltsi 21. suvekooli avamine Kilingi-Nõmmes. Foto: Erakogu

Kolm päeva kestnud B. G. Forseliuse seltsi 21. suvekool Kilingi-Nõmmes tõi Saarde valla elu ja loodusega tutvuma õpilasi ja õpetajaid üle Eesti.

Suvekooli korraldanud Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õppejuhi Mari Karoni ütlust mööda olid õpilased tublid matkasellid. “Läbi uuriti Saarde vald Tihemetsast Talini, Raja talust Nigula rabani,” kirjeldas ta. “Taimeaias saadi teada, kuidas väikesed kuuse- ja männitaimed kasvavad. Raja talus uudistati miniloomi ja kodulinde.”

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi draamaringi noored mängisid õpetaja Ly Kuninga juhendamisel ette Mats Traadi ainetel “Harala elulood”.

Ettekandekoosolekul tutvustasid noored oma uurimistöid, Vaike Pommer RMKst rääkis pärandkultuurist, Marek Kartau ja Ott Saarsalu kõnelesid Kilingi-Nõmme noorte osast Euroopa kultuurikülade liikumises, teavitas Karon.

Eesti Euroopa liikumise esindaja Kertu Olõkainen andis suvekoolis osalenutele ülevaate Euroopa Liidu noortevaldkonna koostööraamistikust ja projektide rahastamise võimalustest.

B. G. Forseliuse seltsi juht Madis Linnamägi luges suvekooli kordaläinuks ja soovis seltsi noortejuhatusele edu ürituste väljamõtlemisel ning korraldamisel.

1989. aastal ajalootõe kaitseks loodud B. G. Forseliuse selts ühendab auväärse ajalooga koole üle Eesti, üksikisikuid, luterlikke kogudusi ja ühinguid. Pärnumaal kuuluvad Forseliuse seltsi Kilingi-Nõmme, Pärnu-Jaagupi, Koidula ja Ülejõe gümnaasium, Tõstamaa ja Audru keskkool. Tõstamaa kooli eesti keele õpetaja Mari Lühiste on osalenud kõikides suvekoolides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles