Pärnu maksab töötute lastele koolialguse toetust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu linnavalitsus kavatseb maksta töö kaotanud pärnakatele, kelle lapsed õpivad üldharidus- või kutsekoolis, 500 krooni koolialguse toetust iga lapse kohta.

Toetust saab ainult selline pere, kus mõlemad vanemad on töötud. Kui lapsevanemaid on ainult üks ja ta on jäänud tööta, saab temagi toetust.

Nii laps kui vanemad peavad olema toetuse saamiseks 1. septembri seisuga Pärnusse sisse kirjutatud. “Kes tahab, jõuab end veel sisse kirjutada,” tunnistas linnapea Toomas Kivimägi.

Töö kaotanud vanemate laste koolialguse toetust makstakse Pärnus ka järgmistel aastatel. Edaspidi peab selle saamiseks olema 1. jaanuariks Pärnusse registreeritud.

Toetust saavad lapsevanemad, kelle lapsed õpivad üldharidus- või kutsekooli ükskõik mitmendas klassis. Kõrgkoolis õppivate laste vanematele toetust ei maksta.

Varem maksis linn iga esimesse klassi mineva lapse vanematele 2000 krooni, kulutades selleks 800 000 krooni aastas. See toetus on nüüd asendatud töö kaotanud laste koolialguse toetusega, milleks hinnanguliselt kulub 200 000 – 300 000 krooni.

Küsimusele, miks makstakse toetust vaid siis, kui mõlemad lapsevanemad on töötud, vastas Kivimägi: “Alustame ühest vanemast.” Linnapea ei välistanud, et linna jõukuse kasvades võivad tingimused muutuda.

Pärnu linnavalitsus ei tea, kui palju töö kaotanud pärnakate lapsi koolis käib, ja oskab seda üksnes ligikaudselt hinnata. Toetuse saamiseks peab lapsevanem alates esmaspäevast linnavalitsuse infolauda või mõnda sotsiaalkontorisse avalduse esitama.

Toetuse loomise otsustab linnavolikogu, mis arutab seda 17. septembri istungil. Kui volinikud soovivad, võivad nad toetuse summat või selle maksmise tingimusi muuta.

Toetus laekub lapsevanema pangaarvele oktoobris.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles