Pärnus maksti taas võltsitud kümnekroonisega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnekroonise rahatähe turvaelement.
Kümnekroonise rahatähe turvaelement. Foto: Eesti Pank

Politsei sai Pärnus sel kuul juba kolmanda avalduse võltsitud kümnekroonise rahatähe kasutamise kohta.


Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi üritas asotsiaalse välimusega mees tasuda reedel Pärnus Suur-Sepa tänava kioskis võltsimistunnustega kümnekroonise rahatähega.

Riigiprokuratuuri andmete kohaselt tahtis mees võltsitud rahatähe lahti vahetada. Kiosköör tundis valeraha silmapilkselt ära ja teatas sellest politseile.

Augusti alguses teatas politsei kahest võltsitud kümnekroonise kättesaamisest Pärnumaal. Ühel juhul maksti võltsimistunnustega rahatähega Pärnus ajalehepoisile. Teisel juhul avastati võltsitud rahatäht Vändras pangakontoris.

Riigiprokuratuurist nõuniku Carol Merzini sõnutsi pole põhjust arvata, et viimase kuu jooksul avastatud valeraha kasutamise juhtumitel mingi seos oleks. „Valeraha ikka liigub,“ märkis ta. „Prokuratuuril pole alust arvata, et need juhtumid seotud oleks.“

Merzini kinnitas, et politsei uurib kõiki valeraha avastamise juhtumeid hoolega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles