Halinga vald plaanib Pärnu-Jaagupi keskuse ilmet värskendada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi bussijaam.
Pärnu-Jaagupi bussijaam. Foto: Ants Liigus

Halinga vald kuulutas välja ideekonkursi Pärnu-Jaagupi keskuse arendamiseks. Konkursiga soovitakse vallakeskuse olulisemad hooned ja paigad siduda ühtseks arhitektuurseks tervikuks.

Viimase 10 aasta jooksul on Pärnu-Jaagupis renoveeritud nii gümnaasium, muusikakool, raamatukogu, rahvamaja kui ka perearstikeskus, ehitatud on spordihoone ja bussijaam. „Nüüd on aga soov valla keskus muuta arhitektuuriliselt ühtseks tervikuks,“ ütles Halinga vallavanem Ülle Vapper Raadio Pärnule.

Vallavanem avaldas lootust, et võidutöö ehituslikul realiseerimisel tekib vallakeskusesse, ligikaudu nelja hektari suurusele konkursialale, juurde märgilise tähendusega paiku, mis oleksid tuntud ka väljaspool Halinga valla piire.

Vapperi sõnutsi on konkurss kui vaade tulevikku. Praegusel hetkel vallal ressursse ehitustöö alustamiseks ei ole, kuid etapilise ehituse korral vahendid leitakse.

Vallavanema sõnul saab konkursi võidutöö reaalse väljundi, sest võitjaga sõlmib vald projekteerimise töövõtulepingu.

Konkursi auhinnafond on 50 000 krooni, millest 20 000 on ette nähtud parimale kavandile.

Ideekavandeid saab esitada kuni 21. septembrini.

Kolme parimat kavandit tutvustatakse oktoobris Halinga valla sünnipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles