Vene telekanal otsis Pärnus vastuseid vaatajate küsimustele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa telekanali Pervõi Kanal võttegrupp filmis eile hommikul Pärnus Punase torni juures vitraaži valmistamist. Pildil keskel saatejuht Mihhail Širvindt, käsitöömeister Jüri Soo, kaameraga operaator Ilja Špiz.
Venemaa telekanali Pervõi Kanal võttegrupp filmis eile hommikul Pärnus Punase torni juures vitraaži valmistamist. Pildil keskel saatejuht Mihhail Širvindt, käsitöömeister Jüri Soo, kaameraga operaator Ilja Špiz. Foto: Urmas Luik

Eile hommikul filmis Vene telekanali Pervõi Kanal võttegrupp Pärnus Punase torni juures vitraaži valmistamist, vaatajate küsimustele selle töö kohta otsis vastust populaarne saatejuht Mihhail Širvindt.

Saatesarja “Hotšu znat” (“Tahan teada”, toim) tegijad tuginevadki vaatajate küsimustele ja nädalase Eestis oleku ajal tunnevad huvi arhitektuuri, käsitöö, toiduvalmistamise ja ajaloo vastu.

“Lapsepõlves kuulsin räägitavat Pärnust, Eestist ja kui keegi oli Virus ööbinud, oli see nagu kosmoses käimine, te olite teistest ees,” rääkis Širvindt võtete vahel. “Olen Nõukogude Liidu kunagistes vabariikides kordi käinud ja viibinud 70 välisriigis, aga Eestis olen esimest korda, Eestist teadsin kolme sõna: “Tallinn”, “Tartu”, “Pärnu” ja nüüd olengi siin.”

Pärnus kui hansalinnas huvitas võttegruppi mereäärse linna eluolu, ajalooline seotus kirjanik Aleksandr Puškini suguvõsaga, jahid, nende valmistamine ja OÜ Pärnu Yachtsi tegevus.

Operaator Ilja Špiziga on saatejuht koos töötanud 15 aastat ja nad mõistavad teineteist poolelt sõnalt. “Vaatajad on tundnud huvi vitraažide tegemise vastu, teil on see kunst väga populaarne,” mainis Širvindt.

Saatejuhi jutu järgi vaimustusid nad Saaremaal tuulikutest ja Kuressaarest ning Haapsalust kui väga ilusatest ajaloolistest linnadest. Esmaspäeval alanud ja 6. septembrini kestvatel võttepäevadel jõuavad saatetegijad veel Tallinnasse, Tartusse, Valka, Otepääle.

“Ja teie kulinaaria! Võtame kulinaarseid süžeesid, neid võib võtta tohutult, näiteks sibulakeedise tegemist, pirukate ja liharoogade valmistamist – ampluaa on väga lai ja eripärane, kuigi teil on Euroopa köök,” vaimustus Širvindt. Lisades, et neil töötab saadete ettevalmistamisel eri riikides paralleelselt kuus võttegruppi.

“Eestisse tuleme veel. Esimest korda siin olles võtame nii-öelda koore, järgmine kord juba teame, millesse süveneda, kuid tähtis on üks kord näha ja siis teada,” mainis Širvindt, kes on sündinud 1958. aastal Moskvas näitleja ja arhitekti peres, lõpetanud teatriinstituudi, olnud filmiprodutsent ja mänginud linateostes. Teletööle sattus ta 1992. aastal, kui autori ja saatejuhina hakkas vedama sarja “Loto million”.

Seda, millal Pärnus ja Eestis filmitud lõigud teleekraanile saadetesse jõuavad, palus autor jälgida internetist aadressil www.1tv.ru või www.vseznat.com.

Punase torni juurest jätkus saatelõikude salvestamine Maarja-Magdaleena gildis.

Venemaa telekanali võttegruppi saatis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisesindaja Moskvas Tõnu Steinberg. Tema sõnutsi lähtuti teletegijate programmi koostades sihtasutuse soovitustest, saatejuhi huvist ja kohalike teadmistest.

“Pärnus sujus koostöö väga hästi, Pärnumaa Turism, linnavalitsus ja kõik, kelle poole pöördusime, aitasid saatelõikude valmimisele kaasa,” tunnustas Steinberg pärnulasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles