Taani miljardär taotleb kalafarmi projekti vedanud firma pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kohafarmi makett.
Audru kohafarmi makett. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Taani miljardär Karsten Ree, kes on Audrusse hiigelkalafarmi kavandava firma Fjordfresh Holding ASi juht ja suuromanik, esitas Pärnu maakohtule ettevõtte pankrotiavalduse.

Pärnu maakohus arutab avaldust 21. septembril. Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ütles, et ettevõtte ajutine pankrotihaldur on Andrus Õnnik.

Fjordfresh Holding asutati 2007. aasta augustis eesmärgiga rajada Põldeotsa külla Audru vallas Pärnumaal kõrge intensiivsuse ja vee taaskasutusega täissüsteemne kalakasvatus. Ettevõtte kavatsus oli nelja aasta jooksul investeerida kokku 440 miljonit eurot kalakasvatusse ja kalasaaduste töötlemisse, et jõuda 80 000-tonnise aastatoondaguni.

Eelmise aasta lõpu seisuga töötas alalise töölepingu alusel firmas viis inimest, selgub Fjordfresh Holdingu majandusaasta aruandest.

Mullu 1. juulil sai Fjordfresh Holding kuriteokahtlustuse kriminaalasjas, ligi aasta varem said kahtlustuse juhatuse liikmed. Möödunud aasta lõpus said nii ettevõtte juhatuse liikmed kui ka ettevõte samas asjas ametliku süüdistuse. Kohtuasi peaks algama sel sügisel.

Mullu veebruaris sai Fjordfresh Holdingu üle kontrolli Taani miljardär Karsten Ree, seda KRF Holding kaudu. Ree koos Hans Nielseniga asusid firma juhatusse mõni kuu tagasi.

KRF Holding kandis mulluse majandusaasta aruande järgi tütarfirma Fjordfresh Holdingu kõik aktsiad maha summas miljon krooni.

Krediidiinfo andmeil kuulub Fjordfresh Holdingule endiselt rida tütarettevõtteid, mis loodi erinevate kalaliikide kasvatamise kavatsustega seoses. Ettevõttele kuulub ka maa Audru vallas, kuhu kalafarm kava järgi peaks kerkima.

Praegu on Fjordfresh  Holdingu juhid Ree ja Hans Nielsen, varem olid juhatuses Eestis tegutsev ärimees Thorben Gronkjaer Nielsen ja Alar Oppar, kes said pistisesüüdistuse. Oppar oli enne põllumajandusministri poliitiline nõunik. Praegu on Krediidiinfo andmeil Oppar endiselt seotud Fjordfresh Holdingu tütarfirmadega.

Opparit ei ole BNSil õnnestunud kolmapäeval, neljapäeval ega reedel tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles