Audru kalafarmi vedanud firma võib pankrotistuda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taani miljardär Karsten Ree, kes koos Hans Nielseniga on Audrusse hiigelkalafarmi kavandava firma Fjordfresh Holding ASi juht ja suuromanik, esitas Pärnu maakohtule ettevõtte pankrotiavalduse, edastas uudisteagentuur BNS.

Pärnu maakohus arutab avaldust 21. septembril, ettevõtte ajutine pankrotihaldur on Andrus Õnnik.

Kalafarmi rajamine takerdus siis, kui firmale ning selle tollastele juhatuse liikmetele, Taani ärimehele Thorben Nielsenile ja kunagisele põllumajandusministri nõunikule Alar Opparile esitati pistisesüüdistus. Nii Nielsen kui Oppar on eitanud mis tahes väärtegu, kohtuprotsess raha andmises-võtmises ja mõjuvõimuga kauplemises algab 4. oktoobril.

Nielsen ütles Pärnu Postimehele juba läinud nädalal, et pankrotiavaldust on oodata. Kalafarmi projektiga jätkamiseks peavad kõigepealt aktsionärid omavahel jutud selgeks rääkima, vihjas Nielsen erimeelsustele omanike seas.

Pikka aega Pärnus elanud ja siit oma äritegevust juhtiv Nielsen on endiselt veendunud, et kalafarm Audrusse tuleb, sest üksjagu eeltööd on selleks tehtud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles