Seenelised kipuvad metsa ära eksima

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri esimene nädal on toonud politseile palju tööd seoses eksinud seeneliste-marjuliste otsimisega.

Lääne prefektuuri piirkonnas tuli politseil septembri esimesel nädalal viiel korral metsaeksinuid abistada. „Neist kolm juhtumit leidis aset Pärnumaal,“ teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Kolmel korral aidati inimesed metsast välja telefoni abil ja autosireenidega. Kord leiti inimene üles kohalike külaelanike abiga ja ühel juhul tuli korraldada ulatuslikud otsingud.

Neli juhtumit viiest lõppesid inimestele õnnelikult: nad said metsast välja. „Üks juhtumeist lõppes kahjuks surmaga, kui inimest tabas Koonga kandis metsas saatuslik terviserike,“ ütles Tammeleht.

Pressiesindaja sõnutsi on politsei saanud teateid metsa eksinute kohta rohkemgi, kuid inimesed on ise enne otsingute alustamist teatanud, et on omal jõul metsast välja pääsenud.

Politsei soovitab metsa kaasa võtta mobiiltelefoni ja kindlasti enne kontrollida, kas selle aku on laetud. Samuti ei tohiks unustada metsa kaasa võtta vajaminevaid ravimeid.

Kui õiget suunda ei leia, helistage numbril 110 või 112 ja kuulake edasisi nõuandeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles