Selgus Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekonkursi võitja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekonkursil saavutas esimese koha Mudel OÜ võistlustöö nimega “Oskar".
Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekonkursil saavutas esimese koha Mudel OÜ võistlustöö nimega “Oskar". Foto: Pärnu linnavalitsus

Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekonkursil saavutas esimese koha Mudel OÜ võistlustöö nimega “Oskar". Võidutöö autoriteks on Paco Ernest Ulman, Hardi Lehemaa, Andres Vare ja Helle-Triin Hansumäe.

Skulptuur kujutab arhitekti puhkehetkel, vaatamas tagasi oma töödele ja tegemistele Pärnus. Mälestusmärgi asetus lähtub kaasaegse linnaskulptuuri põhimõttest, kus vaatlejal on vahetu kontakt skulptuuriga, mis tähendab, et legendaarset linnaarhitekti pole ausamba otsa tõstetud, vaid ta on vaatajaga ühel tasandil, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Võidutöö lahenduses põimuvad tervikansambliks Olev Siinmaa isiku käsitlus skulptuurina, arhitekti endine kodumaja ja olemasolev ümbritsev keskkond. Uuenduslik on ka autorite ettepanek valmistada skulptuur alumiiniumist.

Žürii tunnustab ka teise võistlustöö "Siinmaa refleks" autoreid ja on seisukohal, et pakutud lahendus vääriks samuti teostamist. Tegemist on pilkupüüdva ja novaatorliku teosega Eesti kontekstis.

Konkursi žürii esimees oli linnapea Toomas Kivimägi ja žüriisse kuulusid abilinnapea Romek Kosenkranius, planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel, linnaarhitekt Karri Tiigisoon, muinsuskaitse peaspetsialist Liina Hansen, linnakunstnik Janno Poopuu, skulptor ning Eesti kujurite ühenduse esindaja Elo-Katre Liiv, arhitekt ja Eesti arhitektide liidu esindaja Jüri Okas.

Mälestusmärgi rajamiseks on linna eelarves 70 000 eurot. Mälestise avamine on kavandatud Olev Siinmaa 135. sünniaastapäevaks 2016. aastal.

Linnavalitsus kuulutas Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekonkursi välja 2014. aasta 20. juunil. Konkursi eemärgiks oli leida legendaarse Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa mälestuse jäädvustamiseks ja talle pühendatud mälestusmärgi püstitamiseks skulpturaalselt ning arhitektuurselt sobivaim terviklahendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles