Soometsas sai külatee tolmuvaba katte

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor teerulliga. Foto on illustreeriv.
Traktor teerulliga. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Häädemeeste valla Soometsa elanike üks unistusi on täitunud, külateele pandi nädala alguses tolmuvaba kate, millest sealne rahvas on aastaid unistanud.

Kuigi Uulu-Soometsa-Häädemeeste 24kilomeetrisest kruusateest on nüüd tolmuvaba vaid kaheksandik, jääb see lõik Soometsa poolteistsaja elanikuga külas olulisimale kolme ja poole kilomeetri pikkusele lõigule, mis algab esimese talu kohalt Leemeti bussipeatuse juures ja lõpeb külamaja juures.

Lääne regionaalse maanteeameti direktor Enn Raadik rääkis, et Soometsa küla vahele tehti tolmuvaba kate Valga-Uulu maanteel Rabaküla ja Ristiküla vahelt freesitud purust. Töö tegi AS TREF ja rahastas maanteeamet.

“Soometsa rahvas on kogu aeg isekeskis unistanud tolmuvabast teest, aga on olnud arusaaja, tõdedes, et kindlasti on kuskil veel kehvem tee kui meie oma, mis kevadel ja sügisel on auklik ja suvel tekitab tolmupilvi,” nentis kohalik elanik Krista Habakukk.

Habakuke jutu järgi tekkis lausa ärevus, kui külavahel silmati asfaldipanemise masinat. Julgemad söandasid minna küsima, mis toimub.

“Selgus, et maanteeameti initsiatiivil otsustati muudest teedest üle jääva materjaliga just meie küla vahel mustkatte alla panna esialgu ligi neli kilomeetrit,” mainis Habakukk. “Tööd tehti nii kiiresti, et Soometsa rahvas ei suuda siiamaani omale sülle kukkunud õnne uskuda ja teeb aeg-ajalt omavahel nalja, et ega see uni ole.”

“Oleme valmis projekti jätkama, Võidu küla ja Häädemeeste vahele edasi minema, kui selleks võimalus avaneb,” märkis Raadik.

Tuleval kuul peab peatöövõtja AS TREF Lääne regionaalsele maanteeametile kui tellijale üle andma veidi üle 12kilomeetrise remonditud lõigu Rabaküla-Ristiküla vahel, mille maksumus on ligi 40 miljonit krooni. Sellest teelõigust freesitigi puru Soometsa küla kruusatee tolmuvaba lõigu tarvis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles