Lääne prefektuuri kolme politseiametnikku kahtlustatakse kuriteos

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Ants Liigus

Sellel nädalal kontrollisid politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo töötajad Lääne prefektuuri kolme ametnikku, kellele on esitatud kahtlustus ametialastes süütegudes.

Kahele ametnikule on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmise osas ning ühele altkäemaksu võtmises ja vahendamises. Sellega kahtlustatavate ring piirdub, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Lääne prefekt Priit Suve sõnas, et kuigi sündmus on äärmiselt negatiivne, on tegemist aeg-ajalt esinevate juhtumitega, millele tuleb demokraatlikus riigis adekvaatselt reageerida. Suve toonitas, et politsei eesmärk on teenida rahvast ausalt ja ta toetab igati toiminguid, mis aitavad välja selgitada isikuid, kes on teelt kõrvale kaldunud. „Kõige paremini saame oma mainet hoida igapäevase tubli tööga, sest just seda inimesed meilt ootavad,“ lisas ta.

Praegu on üks ametnikest teenistusest omal soovil vabastatud ning kaks uurimise all olevat ametnikku on menetluse ajaks üle viidud teisele tööle.

Ametnike suhtes on alustatud kriminaalmenetlus, mida viib läbi politsei- ja piirivalveameti politseikontrolli büroo ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles