Elektrijaama turvakaamera salvestas tundmatu objekti

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koostootmisjaama juhataja Eduard Enns näitas oma arvutisse salvestatud ufo üllatusvisiiti.
Pärnu koostootmisjaama juhataja Eduard Enns näitas oma arvutisse salvestatud ufo üllatusvisiiti. Foto: Ants Liigus

Pärnus Niidu 24 kerkinud elektri- ja soojusenergia koostootmisjaama üks turvakaameratest salvestas 28. augusti varahommikul tundmatu lendava objekti, mis tund aega tiirles jaama territooriumil.

“Oleks objekt viibinud meie territooriumi kohal mõne sekundi, oleks see ilmselt lindi läbivaatamisel tähelepanuta jäänud, kuid objekti salvestus on tunniajaline,” märkis Fortum Termesti Lääne-Eesti piirkonna juht Hillar Nuut, samal ajal kui koostootmisjaama juhataja Eduard Enns arvutis salvestise käivitas.

Tõesti, lindil on selgesti näha umbes meetrise läbimõõduga eredalt helendav moodustis ja selle liikumine ümber suure plekist kaubakonteineri. Helendav objekt ei peegeldunud seintelt või maapinnalt, vaid püsis õhus, kord kaugenes konteinerist, siis tõusis selle kohale. Aeglane sujuv liikumine vaheldus välkkiire kohavahetusega. Kaamera asus sündmuskohast umbes 30 meetri kaugusel.

Ühtäkki tõusis suure keravälguna mõjuv valge laik lähedal asuva aia kohale, liikus teisele poole aeda ja tuli viivu pärast jälle kaamera vaatevälja.

“Ma ei usu, et see keravälk oli,” märkis Nuut. “Uurisin selle kohta, et keravälk püsib ühes kohas sekundeid, mitte tund aega.”

Nuut ütles end nüüd juba peaaegu uskuvat, et meie tegemisi siin planeedil keegi väga teraselt jälgib. Kolleegid Soomest öelnud talle pärast lindi vaatamist põhjamaise rahuga, et iga kord, kui soomlased on mõne elektrijaama käivitanud, ilmuvad sellised helendavad tundmatud objektidki kohale, uurivad jaama mõnda aega ja lahkuvad.

Konteinerisse, mille vastu helendav objekt näis huvi tundvat, olid hoiule pandud vooluga ühendamata elektrilised varuosad ja tarvikud. Mingeid elektrilisi pingevälju selle ümber polnud.

Tundmatu objekt lahkus koostootmisjaama territooriumilt ajal, kui hommikuvalgus sedavõrd süvenes, et esemed hakkasid värve omandama, ega ole tagasi tulnud.

Eesti ufo-uurijad pole Pärnusse turvakaameralinti vaatama tulnud sellepärast, et koostootmisjaama juhid ei olnud seni sellest imelikust nähtusest kuigi palju pajatanud ega turvalinti avalikkusele näidanud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles