Keskerakond: seaduse rikkumine polnud tahtlik

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma tänava sõudebaasis tegutseb Pärnu sõudeklubi.
Rääma tänava sõudebaasis tegutseb Pärnu sõudeklubi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskerakonna Pärnu piirkonna aseesimehe Simmo Saare hinnangul polnud linnavolinike Tatjana Jaansoni ja Vahur Mäe seaduserikkumine tahtlik, kuid seadus kohustas erakonda juhtunust prokuratuuri informeerima.

Eelmisel neljapäeval toimunud Pärnu linnavolikogu istungil hääletasid Jaanson ja Mäe sõudeklubile Pärnu vara tasuta andmise poolt, olles ise samal ajal sõudeklubi juhatuse liikmed. Üleeilses Pärnu Postimehes leidsid Jaanson ja Mäe, et nad pole seadust rikkunud, sest nad ei saa juhatuse töös osalemise eest tasu.

Täna meediaväljaannetele saadetud pressiteates leidis Keskerakonna Pärnu piirkonna esimees Simmo Saar, et rikkumises polnud kahtlust. “Kui kaks volikogu liiget mitte ainult ei võta osa enda mittetulundusühinguga seotud punkti hääletamisest, vaid esinevad saalis sõnavõttudega antud teemal, siis tuleb sellisest käitumisest vastavaid instantse teavitada. Seda enam, et sellist käitumist nõuab meilt ka seaduseandja,” kommenteeris Saar süüteoteate edastamist Lääne ringkonnaprokuratuuri.

Saar teatas, et ta ei usu, et Jaanson ja Mäe rikkumise tahtlikult toime panid. “Tõenäoliselt oli siin probleem seaduse mittetundmises, kuid juristiharidusega linnapea Toomas Kivimägi oleks pidanud ometigi Jaansoni ja Mäe seotusest Pärnu sõudeklubiga teadlik olema,” sõnas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles