FjordFresh Holding kuulutati pankrotistunuks

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kalafarmi maa seisab praegu jõude.
Audru kalafarmi maa seisab praegu jõude. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF


Pärnu maakohus kuulutas täna välja Audrus kalafarmi arendusega tegelema pidanud AS FjordFresh Holdingu pankroti.


Võlausaldajate esimene üldkoosolek on määratud 21. oktoobriks, kusjuures ettevõtte endisi juhatuse liikmeid Alar Opparit ja Thorben Nielsenit ning praegusi juhte Karsten Reed ja Hans Nielsenit kohustati ilmuma võlausaldajate koosolekule võlgniku vande andmiseks. Mitteilmumisel võib kohus kohaldada sundtoomist.

Pankrotiavalduse kohaselt asutati AS FjordFresh Holding augustis 2007 Audru valda kalakasvatuse rajamiseks.

Endise juhatuse liikmete Oppari ja Nielseni suhtes algatatud pistisesüüdistuse tõttu ei soovinud arendaja investorid ja kreeditorid enam täiendavaid investeeringuid teha. Juba 2009. aastal tekkis olukord, mil kohustusi oli rohkem kui vara ja AS FjordFresh Holdingu praegused juhid Ree ning Nielsen asusid seisukohale, et võlgnevuste kustutamine ei ole võimalik. Kohustusi on firmal ligi 47 miljonit krooni.

Kohus märkis, et pankrotihalduril seisab ees keeruline protsess, sest menetluse käigus tuleb selgitada, mis oli investorite, eelkõige Ree sisulise investeerimise lõpetamise põhjus ja õigustus. Pankrotihalduriks nimetati senine ajutine haldur Andrus Õnnik.

The Copenhagen Post Online teatel on Taani Amagerbankeni suurosanik Ree kogu septembri üritanud päästa pangaäri, olles kaotanud oma 800 miljoni Taani krooni (u 1,6 miljardit Eesti krooni) väärtuses aktsiaportfellist 400 miljonit Taani krooni.

Oppar ja Nielsen on ajakirjandusele öelnud, et Reel pole raha 35 miljoni euro (290 miljonit Taani krooni ehk u 580 miljonit Eesti krooni) investeerimiseks ja seetõttu üritab ennast FjordFresh Holdingu pankrotiga kohustustest päästa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles