Omanik rikkus remondiga ajaloolise villa interjööri

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagise Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa elumaja Rüütli tänaval olla sündinud tänu kihlveole.
Kunagise Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa elumaja Rüütli tänaval olla sündinud tänu kihlveole. Foto: Ants Liigus

Mullu Eesti funktsionalismi suurkuju Olev Siinmaa villa ostnud naine alustas majas remonti ilma muinsuskaitse loata ja nüüd tuleb tal taastada remondi käigus rikutud mälestise endine seisund.

Remondiga rikutud Rüütli 1a villa, mille toonane Pärnu linnaarhitekt Olev Siinmaa endale 1933. aastal ehitas, on kantud DoCoMoMo ehk rahvusvahelise moodsa arhitektuuri dokumenteerimise ja kaitse ühingu nimekirja, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Väiksele kolmnurksele krundile rajatud arhitektuuripärli eelmine omanik Toomas Truuvert restaureeris hoone 1996. aastal ja sai selle eest muinsuskaitseameti tänukirja. Paraku sattus Truuvert raskustesse ja tema firma pankrotivarana läks müüki ka kõnealune hoone. Villa uus omanik on ajaloolisest hoonest teinud modernse maja, milles endisest sisekujundusest pole peaaegu midagi järel. Ajaloolist mööblit pole omanik siiski ära visanud, vaid see on remondi eest varjule viidud.

Maja uus omanik Irina Kolmkant ei teadnud enda sõnul piirangutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles