Lapsed loopisid mütse ja hüppasid kotis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblika tänava lasteaias oli mihklipäevamöll.
Liblika tänava lasteaias oli mihklipäevamöll. Foto: Ave Ruul

Pärnu Liblika tänava lasteaia igasügisene sportlik üritus koos peredega kandis tänavu pealkirja “Igal Mihklil oma tervisepäev” ja ühendas tervisliku eluviisi mihklipäevatavadega.

“Kogu üritus oli mõeldud lasteaia õues toimetamiseks, kuid ilmataat vürtsitas meie tegemisi ühtlase vihmasabinaga. Vihma trotsides oli lõbu ja sporti lasteaia igas õuenurgas,” rääkis juhataja asetäitja õppe- ja kasvatusalal Ave Ruul, kelle jutu järgi on ilusaks traditsiooniks saanud suurte ühisürituste algul laulda või lugeda oma rühma nimega seotud laul või luuletus.

Sportlikud tegevused olid Ruuli ütlust mööda mihklipäeva meeleolust kantuna rahvalikult: lapsed koos vanematega viskasid saapaid ja hüppasid kotis, korjasid kartuleid ja tegid vahtrausse. Lõbusaks ja hasarti tekitavaks osutus vanade mütside loopimine labida otsa. Erilist osavust nõudis mitmekesi ühe harjavarrega nukuvihtade ümberlükkamine või nende pommitamine riidepallidega.  

Vihmasest õuest oli mõnus tulla tuppa mihklilaadale hoidiseid, moose, käsitööd, puu- ja juurvilja ostma. “Laat oli ülimenukas, saal oli ostjaid ja ostetud kraami sööjaid täis,” lausus Ruul ja lisas et laadalt ostetud kooke sööma ja ravimteed jooma võis minna oma rühma, kus osa lapsi ja vanemaid meisterdasid pihlakeesid.

“Pihlakeed muutuvad haiguste ajal tervisekeedeks, kus lastel on võimalus kuivanud pihlakatelt vitamiine saades terved olla,” jagas Ruul selgituseks.

Kogupereürituse korraldas tervisemeeskond, kes kaasas organiseerimisse hoolekogu liikmed Ilme Paju ja Ain Järvesaare. Tervisemeeskonna töömeeskonda kuulusid õppelajuhataja Ave Ruul, õpetaja Sirje Tarkpea, liikumisõpetaja Piret Rätsep, lapsevanemad Monica Männistu ja Kristi Orm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles