“Tagasi kooli” ootab külalisõpetajaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikoolis on "Tagasi kooli" nädala raames ühiskonnaõpetuse tundi andnud vallavanem Kuno Erkmann.
Paikuse põhikoolis on "Tagasi kooli" nädala raames ühiskonnaõpetuse tundi andnud vallavanem Kuno Erkmann. Foto: Erakogu

Oktoobri keskpaigas toimuval “Tagasi kooli” nädalal ootab külalisõpetajaid 292 kooli üle Eesti, varasemast enam on nende seas vene õppekeelega koole.

Vabariigi presidendi ja Sihtasutuse Noored Kooli üleskutsel 18.-22. oktoobril toimuva “Tagasi kooli” nädala eesmärk on tugevdada koolide ja ülejäänud ühiskonna koostööd.

President ja SA Noored Kooli kutsuvad koolidesse tunde andma kõiki, kes on valmis jagama õpilastega oma elu- ja töökogemust. Teretulnud on nii ametialaste teadmiste ja kogemuste jagamine kui huvitegevuste tutvustamine. Koolielu mitmekesistamise kõrval on külalisõpetajate tunnid tunnustus Eesti õpetajate tööle.

“Tagasi kooli” nädalale tuleb registreerida veebilehel www.tagasikooli.ee, kus igaüks saab valida külalisõpetajaid ootavate koolide seast endale meelepäraseima.

SA Noored Kooli tegevjuhi Kaire Kroosi sõnul on korraldajatel väga hea meel, et tänavusele “Tagasi kooli” nädalale on end kirja pannud varasemast enam vene õppekeelega koole.
 
President Toomas Hendrik Ilvese sõnul aitavad gümnaasiumis, kutsekoolis või ülikoolis hea hariduse saanud inimesed kujundada kogu Eestit haritumaks ja targemaks.
 
“Siinjuures ei pea ma silmas ainult tunniplaani õppeaineid, vaid võimalikult laia maailmapildi omandamist. Nii kutsungi kõiki, kes soovivad meie õpilasi targemaks ja arukamaks muuta, tulema nüüd korraks tagasi kooli,” sõnas president Ilves.
 
“Tagasi kooli” nädalat toetab Vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein Avatud Eesti Fondi vahendusel.
 
Mullu käis “Tagasi kooli” nädalal üle Eesti külalistunde andmas enam kui 1000 inimest, teiste seas president, riigikogu liikmed, ettevõtjad, sportlased, kultuuritegelased ning lapsevanemad, üliõpilased ja koolide vilistlased.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles