Kaevetöödega muutub Pärnus Oja tänaval busside marsruut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd Pärnus Oja tänaval.
Kaevetööd Pärnus Oja tänaval. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul kell üheksa suletakse kaevetöödeks Pärnu Oja tänava lõik, mis jääb Lina ja Kuu tänava vahele. Seoses sellega muutub linnabusside marsruut, mis hakkavad sõitma peamiselt Rääma ja Rohu tänava kaudu.

GoBus Pärnu logistiku Toomas Taltsi sõnutsi saavad enne üheksat tööle ja kooli minejad sõita senise liiklusskeemi järgi, tagasi tulles kehtib aga juba uus. Peamine on see, et muutub Lina tänava bussipeatuse asukoht ja osa ühissõidukeid sealt läbi ei sõidagi.

Buss number 4 sõidab haigla poolt tulles pärast Oja peatust Tähe ja Rääma tänava kaudu Pirni tänavale, kuhu tuleb ajutine lõpp-peatus, mis seni asus Lina tänaval.

Bussid number 7 ja 13 sõidavad Raba, Rääma ja Tähe tänava kaudu ehk neil jääb vahele Lina peatus. Vahepeale ajutisi peatusi ei paigaldata, pärast Raba saab järgmisena maha minna Ojas.

Bussid number 8, 14 ja 15 sõidavad Raba tänavalt tulles Rohu tänavale nagu praegugi, siis mööda Lina tänavat Rääma tänavale ja sealt Tähe tänava kaudu Ojasse. Lina bussipeatuse lähedale tuleb ajutine peatus, mis on tähistatud ja kuhu Taltsi andmeil ehitatakse ooteplatvormgi.

Sõitjal on oluline teada, et haigla poole sõites asub ajutine peatus Rääma tänava, kesklinna minnes aga Rohu tänava suunal.

Buss number 12, mille lõpp-peatus on Lina tänaval, sõidab tänasest ringliinina, pöörates kesklinnast tulles Rabast Rääma tänavale, sealt Lina ja Rohu tänava kaudu kesklinna suunas tagasi.

Buss number 1a sõidab kell 4.50 Raba tänavalt otse Savi tänavale, kell 5 Tähe, Rääma, Lina ja Rohu tänava kaudu ning kell 7.45 Tähe, Rääma ja Raba kaudu.

Taltsi sõnutsi kehtib selline liiklusskeem, kuni kaevetööd lõpevad, mis võib võtta kuu kuni paar. Erandiks vaid Oja tänava Raba ja Lina vaheline lõik, mille asfaltimine peaks lõppema käesoleval nädalal. Pärast seda hakkavad Rohu tänavat läbivad bussid uuesti sõitma Rabast Linasse Oja tänavat pidi nagu algse marsruudi järgi.

Talts palus arvestada, et muudatuste tõttu võivad linnabussid hilineda. “Riia maantee on üles kaevatud, Ojas kaevatakse, varsti ka Vana-Saugas,” selgitas ta. “Bussid võivad hilineda ja palun ärge pahandage bussijuhtidega, sest nemad ei saa seda kuidagi muuta!”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles