Pärnu õpetaja pälvib presidendi hariduspreemia

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasiumi õpetaja Leili Sägi.
Pärnu Vene gümnaasiumi õpetaja Leili Sägi. Foto: Henn Soodla

President Toomas Hendrik Ilves annab homme Kadriorus üle tänavused hariduspreemiad, mille saab teiste seas Pärnu Vene gümnaasiumi õpetaja Leili Sägi.

Leili Sägi õpetab Vene gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust. Ta on Pärnu linna eesti keele kui teise keele aineühenduse juht, eesti keele kui teise keele õpetajate liidu aseesimees ja pedagoogide atesteerimiskomisjoni ekspert, teatas presidendi kantselei.

Õpetaja Sägi on osalenud riikliku õppekava võõrkeelte valdkonna eesti keele kui teise keele ja eesti kirjanduse arendusrühmas, koostanud eesti kirjanduse kursuse vene õppekeelega gümnaasiumile, metoodilisi materjale ja avaldanud artikleid.

Nii eesti kui vene õppekeelega koolide õpetajad tunnustavad Leili Sägi tegemisi, mis lihtsustavad nende igapäevast tööd.

Presidendi hariduspreemia saavad tänavu veel Villu Baumann Haapsalu sanatoorsest internaatkoolist ja Maija Lilje Georg Otsa nimelisest Tallinna muusikakoolist. Presidendi reaalteaduste eripreemia läheb Allar-Reinhold Veelmaale Loo keskkoolist.

Presidendi hariduspreemiat antakse välja juba üheksas kord. Preemiat rahastab Sampo Pank.

Leili Sägi saab 75 000, Villu Baumann 55 000 ja Maija Lilje 45 000 krooni suuruse preemia. Reaalteaduste eripreemiat, mida rahastab Skype Eesti, antakse välja teist korda ning selleks on 60 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles