SINA noored alustavad Pärnus hoogsalt

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu SINA noored, kes tahavad üheskoos suuri ideid ellu viia.
Pärnu SINA noored, kes tahavad üheskoos suuri ideid ellu viia. Foto: Erakogu

SINA noorte avaseminarile Pärnusse kogunenud saavad juba sel laupäeval kokku esimeses töötoas, et üheskoos alustada oma suurte ideede elluviimist.
 

“SINA ehk Suured Ideed Noorte Algatusel peasõnum on niisugune: ära higista üksi, tule, kaevame suured ideed koos välja,” rääkis SINA noorte Pärnumaa koordinaator Marika Valter.

Ligi 70 kokku tulnud koolinoorele tutvustati Pärnu seminaril SINA programmi, peaesineja Tanel Talve rääkis noortele oma eduloo ja ärgitas noori ühiselt tegutsema hoolivama, parema ja ettevõtlikuma Eesti noortekultuuri nimel.

Seminari moderaatorid Inger Lilles ja Marko Siller juhtisid edukat maailmakohvikut, kus noored said mõtiskleda aktuaalsete probleemide ja nende võimalike lahenduste üle. Populaarsemad valdkonnad olid seekord integratsioon, sallimatus, hoolimatus keskkonna suhtes ja koolivägivald.

Õhtu lõpetasid SINA vilistlased, kes rääkisid koolinoortele SINA programmist saadud kogemustest ja oma saavutustest.

“Hea on tõdeda, et üritusest võtsid peale eesti koolinoorte osa paljud vene noored;” ütles Valter.

Plaanis on jätkata tööd noortega töötubades ja suurkoolitustel. Esimene töötuba toimub laupäeval, 16. oktoobril, kui noored kogunevad Pärnu noorte vabaajakeskusesse täpsemaid mõtteid ja probleeme kaardistama, et edaspidi üheskoos midagi ette võtta ja positiivseid lahendusi ellu viia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles