Pärnumaa ettevõtete edetabelit juhib OÜ Säästke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ AQ Lasertool oli aasta tagasi Pärnumaa ettevõtete edetabelis teine ja tänavu kuues.
OÜ AQ Lasertool oli aasta tagasi Pärnumaa ettevõtete edetabelis teine ja tänavu kuues. Foto: Ants Liigus

Ajalehe Äripäev koostatud Pärnumaa edukamate ettevõtete tabelit juhib OÜ Säästke, mis valmistab Tori vallas puitaknaid ja -uksi ning annab tööd üle 100 inimesele.

Ettevõtlusnädalal tunnustasid maavalitsus, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus, omavalitsuste liit ja kaubandus-tööstuskoja Pärnu esindus kümmekond aastat tegutsenud OÜ Säästket “Pärnumaa maaelu edendaja 2010” auhinnaga.

Nentides, et maapiirkondade elujõulisuse allikas on töökohad ja nende mitmekesisus, seda eriti põllumajandus- ja teenindussektori suure kaaluga paigas.

OÜ Säästke juhatuse liige ja tegevjuht on Taanist pärit Sven Halfdan Nielsen, ettevõtte omanik on Commerz ApS ja mullune müügitulu oli 114 361 000 krooni.

Pärnumaa tippkümnesse on jõudnud sadamateenuste osutaja AS Pärnu Sadam, hulgikaubandusfirmad AS Logi-F ja OÜ Makro Trade Baltic, täielikult Soome Vapo OYsse kuuluv AS Tootsi Turvas on turbatootmisega viiendal kohal.

Sellest allapoole jäävad metallitööstusfirma OÜ AQ Lasertool, mis tänavu tunnistati Audru valla parimaks ettevõtteks, puidutööstusettevõte OÜ Raja KT, hulgikaubandusega tegelev AS Veikand, toiduainete tööstust esindav OÜ Rai Grupp. Esikümne lõpetab Audru vallas tegutsev puidutööstusettevõte OÜ Valmos.

Tablis on viimasel, 55. kohal hulgikaubandusfirma OÜ Alter Electric.

“Pärnumaa edukamate firmade esikümme vahetus sel aastal suuresti välja, hulgikauplejate kõrvale kerkisid tööstus- ja tootmisfirmad,” nendib Äripäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles