Eesti Energia loobus hinnatõusust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Tuleva aasta algusest kodutarbijaid tabama pidanud 12sendine elektri hinna tõus jääb ära, sest teisipäeval otsustasid Eesti Energia juhid hinnatõusuplaanist loobuda, viidates liiva jooksnud läbirääkimistele konkurentsiametiga.

Viimastel nädalatel on elektri hinnast saanud üks poliitikute meelisteemasid. Nimelt kurjustas peaminister Andrus Ansip (pildil) valitsuse pressikonverentsil Eesti Energia juhtidega, kes põhjendamata tahavad hinda tõsta.

„Hinnatõusu ju veel ei ole ja ma ei usu, et konkurentsiamet taolises ulatuses aktsepteerib,“ kõlasid Ansipi prohvetlikud sõnad.

Eesti Energia teisipäevase uudise taustal saab tõdeda, et osaliselt on täitunud Tallinna linnapea, Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ennustus, et meedias ilmunud teated elektri hinna tõusust on katse inimesi lollitada, ja lähipäevil teatatakse, et valitsus astub täiel rindel selle hinnatõusu vastu välja, piirates Eesti Energia omavoli.

„Tegelikult ma arvan, et elektri hinna järjekordne tõstmine lükatakse aprillikuusse, kui valimised on läbi ja monopolid võivad ennast jälle vabamalt tunda,“ on Savisaar öelnud.

Akadeemik Anto Raukas ütles Kuku raadio “Äratajale” antud intervjuus, et poliitikute juttu ei maksa uskuda, kuna hinnatõusu praegune ärajätmine on kõigest valimiseelne propaganda ja hinnatõus lükkub veidi edasi.

Hinnatõusust Raukase väitel pääsu pole. Ta märkis, et suurtarbijatele on elekter pärast turu avamist oluliselt kallimaks läinud, sama ootab tavatarbijaid, sest aastal 2013 peavad nemadki elektrit börsilt ostma hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles