Vana-Pärnu linnuvaatlustorn on ohtlik

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni linnuvaatlustorn pole korda tehtud, tuleb seal olla ettevaatlik.
Kuni linnuvaatlustorn pole korda tehtud, tuleb seal olla ettevaatlik. Foto: Ants Liigus

Vana-Pärnus veepiirile püstitatud 8,4 meetri kõrguse linnuvaatlustorni platvormilt on lahti monteeritud ja minema viidud inimesi trepiavasse kukkumise eest kaitsnud käsipuu, mistõttu torn on muutunud ohtlikuks.

Käsipuu oli keermestatud poltide abil kruvitud platvormi põrandale. Silmaga on näha, et tegu pole tavalise vandalismiakti, vaid läbimõeldud vargusega, kus käsipuu on tervena tornist ära viidud.

Linnuvaatlustorn kuulub Pärnu linnale.

Torn ehitati kahe ja poole aasta eest ning avati pidulikult 2. aprillil, kui linnas toimus linnuvaatluse teemal seminar, millega ühtlasi tähistati Pärnu kui kuurortlinna 170. aastapäeva ja Pärnumaa linnuklubi Buteo 30. tegevusaastat.

Torni asukoht on valitud Vana-Pärnusse seetõttu, et seal on loendatud sadakond linnuliiki ja Pärnu sadama vasakmuuli tipust algab Pärnu lahe linnuala, kuhu sulelisi koguneb nii pesitsus- kui rändeperioodil.

Torni ehitus ja paigaldus läksid maksma 107 000 krooni, millest suurema osa eraldas keskkonnainvesteeringute keskus ja puuduv osa tuli linnakassast.

Samasugused linnuvaatlustornid on Haapsalus ja Tallinnas Paljassaarel.

Vana-Pärnu linnuvaatlustornist on võimalik näha nii rannaroostikku kui merele kogunevaid linde, teiste hulgas selliseid haruldusi, nagu näiteks Ameerika viupart või Vana-Pärnu mereäärsetel sonnidel üsna tihti ujuvaid kuldhänilasi.

Praegu on võimalik jälgida rändlindude kogunemisi, aga puuduva käsipuu tõttu tuleb olla ettevaatlik ja lapsi ei tasu torni viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles