Massiarus jutlesid hääde külade esindajad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Massiaru raamatukogus kohtusid eile õhtul projekti “Häädemeeste hääd külad” esindajad, et rääkida Häädemeeste valla külasid, ettevõtjaid ja vaatamisväärsusi tutvustavast infovoldikust ja piirkonna elanike soovist taastada bussiliin üle riigipiiri Ainažini.

Külade lugu ja tegevust kajastava voldiku koostaja on Malle Alunurm Kabli külast, kelle sõnutsi on töö nii kaugel, et sel nädalal läheb trükise materjal trükikotta.

“Minu arust on selline projekt ääretult tähtis ja tagasiside on väga positiivne. Oleme näinud, kui palju on inimesed tööd teinud ja vaeva näinud ja kui ilus on meie kodukant,” rääkis Alunurm.

Häädemeeste valla külade esimest ühist projekti “Häädemeeste hääd külad” rahastab Kodanikuühiskonna Sihtkapital 94 102 krooniga, töökava eest vastutab MTÜ Soometsa Külaselts ja projektijuht on Heli Kaskla.

Projektipõhise tegevuse siht on tulemuslik koostöö külaseltside ja vallavalitsuse vahel ning kodanikuühiskonna arendamine.

“Käisin kaasas tutvusringidel külades, nägin piirkonniti palju uut ja kui siiani olid mul kindlad inimesed, kellega seltside ja MTÜde eesotsast ühendust võtta, siis nüüd on palju rohkem neid, kellega piirkonna asju arutada,” märkis Häädemeeste abivallavanem Toomas Abel.

Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu ütles, et temani ei ole jõudnud Pärnu-Ikla bussiliini Läti Vabariiki Ainažini (varem Heinaste) pikendamise taotlus. Ta tõdes, et selles piirkonna elanike soovis väljendub teatud nostalgia.

“Tõsise soovi ja vajaduse korral peab sellele bussiliinile andma kooskõlastuse ka majandusministeerium, sest tegemist on rahvusvahelise liiniga,” selgitas maavalitsuse transpordinõunik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles