Pärnumaa volinikud kogunevad maakogule

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maakogu 2009. aasta maikuus.
Pärnumaa maakogu 2009. aasta maikuus. Foto: Urmas Luik

Sel reedel toimub Ares Pärnumaa omavalitsuste liidu ellu kutsutud arvult kolmas maakogu, kuhu maakondlikke sõlmküsimusi tulevad arutama omavalitsusjuhid ja volinikud kõikjalt Pärnumaalt.

Põhiteema on maakogulaste heakskiitu ootav “Pärnumaa arengustrateegia 2030+”, mida ühiselt on ette valmistanud omavalitsusliit ja maavalitsus Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse, OÜ Geomedia ja strateegia juhtgrupi abiga.

Sellest, kuidas ja milliste järeldusteni arengustrateegia koostamise käigus jõuti, räägivad volinikele Geomedia konsultant Rivo Noorkõiv ja maavanem Andres Metsoja.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius kõneleb sellest, kuidas Pärnu linn võiks kujuneda vagunist veduriks.

Maakogul tulevad veel jutuks haridus ja töökohad.

Haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis tutvustab volinikele muutusi haridussüsteemis ja ministeeriumi nõunik Riho Raave räägib omavalitsuste võimalustest saada toetust uue õppekava rakendamisel.

Hiljutisel maakondlikul ettevõtjate tunnustamisüritusel Pärnumaa tõusva tähe tiitli pälvinud Vändra ettevõtte MS Balti Trafo juhataja Jaanus Luberg on palutud esitama oma visiooni ettevõtja panusest töökohtade loomisel ja ootustest avalikule sektorile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles