Kultuurinädal kutsub ilulugema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnakad saavad 8.-14. novembrini osa Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte kultuurinädalast, mis traditsiooniliselt pöörab palju tähelepanu koolidele.

Et samal nädalal on Põhjamaade raamatunädal, kutsub villa Artis Pärnu koolide 3.-4. klasside õpilasi osalema ilmeka lugemise konkursil. Jutud tuleb valida Islandi lastekirjaniku Kristin Steinsdottiri rahvusvahelisi kirjandusauhindu saanud raamatust “Kodulinna ingel”. Raamatuid võib saada villa Artisestki.

Igast koolist pääseb võistlema kuni neli õpilast ja eelnevalt peaksid osaleda soovivad klassid end kirja panema, selgitas konkursi korraldaja Viivika Orula. Esimene lugemine toimub 8. novembril villa Artises. Finaal peetakse Pärnu keskraamatukogus 10. novembril, kui Pärnu lugejatega saabuvad kohtuma Kristin Steinsdottir ja Aðalsteinn Ásberg Sigurðsson.

Pärnu kunstikooli eestvedamisel saavad õpilased novembrikuisel kultuurinädalal meisterdada Fääri saartele omaseid lambaid ja uudistada Pärnu kutsehariduskeskuse ehitatud Grööni iglu mudelit.

Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte Põhjala majade kaudu on Pärnusse saadetud hulk põnevaid filme nende piirkondade kohta. Koolidel on võimalus neid laenutada. Vanemale koolieale ja täiskasvanutele on mõeldud Põhja-Atlandi saari puudutav viktoriin, mille küsimused on avaldatud 24tundi Pärnu veebilehel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles