Täiskasvanute gümnaasium võõrustas välisriikide õppureid ja õpetajaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis käisid kogemusi vahetamas Grundtvigi programmi kaudu koostööd tegevad koolid mitmelt maalt.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis käisid kogemusi vahetamas Grundtvigi programmi kaudu koostööd tegevad koolid mitmelt maalt. Foto: Mait Kask

Pärnu täiskasvanute gümnaasium võõrustas koolivaheajal mitme riigi väliskülalisi, kellega kooli seovad ühised huvid keele, kultuuri ja infokommunikatsiooni tehnoloogia vastu.

Pärnusse sõitis kokku 21 inimest Portugalist, Taanist, Leedust, Hispaaniast ja Küproselt, et jätkata mullu alustatud projektiga “Discovering Europe Through Language and Culture using ICT”. Täiskasvanute gümnaasiumi projektijuhi Mait Kase jutu järgi oli see kohtumine juba neljas.  

Täiskasvanute gümnaasiumi õpilased esinesid külalistele täiskasvanuhariduse teemadel ja tutvustasid eesti kultuuri. ”Koos peeti maha intensiivne töötuba tänapäeva hariduse probleemidest ja katsumustest ning õpilased otsisid koos eri maadest pärit õpetajatega probleemidele lahendusi,” rääkis Kask.

Külalised väisasid Pärnumaa kutsehariduskeskust ja Hansagümnaasiumi, kus tutvustati nii  õppehooneid kui õppekorraldust. ”Et tegemist on kultuurilise projektiga, astusime läbi veel Maarja-Magdaleena gildist ja uue kunsti muuseumist,” kirjeldas Kask, kelle sõnul said kaugelt tulnud koostööpartnerid veel põhjamaise kogemuse Tolkuse rabas.

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi veetava projekti üks põhieesmärke on aidata õpilastel ning töötajatel kasvatada sallivust ja kultuuride mõistmist, kasutades veebipõhist suhtlemist ja töötubade korraldamist.

Projekt sai teoks Euroopa elukestva õppe programmi täiskasvanuhariduse allprogrammi Grundtvig kaudu. See sai alguse 2009. aasta septembris ja kestab 2011. aasta septembrini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles