Alma-Katarina Puusepp peab 102. sünnipäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori valla Piistaoja küla Lilleoja talu perenaine Alma-Katarina Puusepp sündis täna 102 aastat tagasi.
Tori valla Piistaoja küla Lilleoja talu perenaine Alma-Katarina Puusepp sündis täna 102 aastat tagasi. Foto: Erakogu

Täna tähistab oma 102. sünnipäeva Lilleoja talu vanaperenaine Alma-Katarina Puusepp, kellele lähedaste kõrval soovivad head tervist Tori vallavalitsuse ja Piistaoja küla seltsi esindajad.

Üle 130 elanikuga Piistaoja külas haruldasse ikka jõudnud Alma-Katarina on sündinud 3. novembril 1908 Veski talu perre kuuenda lapsena, õppinud neli talve Murru külakoolis ja aasta Tori kodumajanduskoolis.

Tori valla Lilleoja talu perenaiseks sai ta Aleksander Puusepaga abiellumise järel 1927. aastal, perre sündisid kolm tütart ja poeg. Pereisa tegi sepatööd, pereema teenis leiba kodukülas põllumajandusteadlase Theodor Pooli mustertalus, hiljem kolhoosis.

Piistaoja nädistalu rajanud, tõuaretustööd teinud Pooli kohta mäletab Alma-Katarina, et too oli väga lahke inimene nagu ka tema proua Ida ja kui nad 1941. aasta juunis küüditati, jäi küla kohe nagu tühjaks.

Tori mõisast saadud maale talukoha nimeks võeti Lilleoja, sest noorpaar ehitas maja maatükile, mis kevaditi oli kaetud kireva lillevaibaga ja läbi selle vulises oja. Alma-Katarina armastab lilli sedavõrd, et neid kasvab tema kodu ümber alati palju, kuigi lemmiklille tal enda jutu järgi ei olegi, meeldivad kõik. Tubagi on tal roheluse ja õiteiluga täidetud.

Oma üle 100aastase elu pikima reisi on naine teinud tütrega, Gruusiasse.

“Hea tervis on jumala antud,” usub Alma-Katarina, kelle toa seintel ripuvad pühakute pildid, mille poole naine palveis tihti pöördub. Tema veendumus on olnud, et tähtis on paluda jumalalt ja kaasinimestelt andeks ja ise osata teistele andestada.

Tori vallavanem Mart Vaiksaar ja abivallavanema kohusetäitja Eha Säde õnnitlevad täna oma valla väärikaimat elanikku maiustustekarbi ja lilledega.

MTÜ Piistaoja Küla Seltsi juhatuse liige Ethel Nummert viis kohalike head soovid Lilleojale eile.

Rahvastikuregistri andmetel elas juulis riigis 119 üle 100aastast inimest, neist vanim oli 106aastane naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles