Politseinikud käisid poemüüjaid õpetamas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima hüpermarket Pärnus.
Maxima hüpermarket Pärnus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lääne prefektuuri Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinikud korraldasid Pärnu Maxima XXX töötajatele kaks teabepäeva, et juhtida müüjate tähelepanu alaealistele seatud alkoholi- ja tubakaseaduse piirangutele.

„Kuigi iga kaupluse töötaja teab, et alaealine ei tohi alkoholi ega tubakatoodet osta, jagati teabepäevadel eelkõige nõuandeid, kuidas toime tulla nii, et müüja käituks seadust järgides,“ seletas Pärnu noorsoopolitsei juht Nurmely Mitrahovitš. „Müüjatel lasub suur vastutus ning just nende oskuslik tegutsemine tagab selle, et alaealine ei saaks temale keelatud toodet – selle ülesande täitmine ei olegi lihtne, seda enam, et ostjas võib tekitada pahameelt, kui temalt küsitakse isikut tõendavat dokumenti.“

Mitrahovitši sõnutsi peab müüja ise tagama selle, et ta ei müüks alaealisele alkoholi ega tubakatoodet, ja jälgima sedagi, et müük ei toimuks isikule, kes on alkoholijoobes või kes annab tooted kohe üle alaealisele.

„Kõigil nendel keeldudel on oma eesmärk, et alaealiste tervis ja elu ei satuks ohtu. Iga lapsevanem tahab, et tema laps, kes läheb reede õhtul kodust välja aega veetma, jõuaks tagasi tervena ja talle ei peaks kainestusmajja järele minema,“ ütles noorsoopolitsei juht.

Teabepäevadel osales ligi 30 Maxima müüjat

Alaealisele on alkoholi ostmisel maksimaalne karistus 1200 krooni. Müüjat võib trahvida kuni 18 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles