Kurjamid on ärganud tegutsema

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähemalt üks Itaalias valmistatud Rannapargi pinkidest vajab pärast arulagedate toimetamist põhjalikku küürimist.
Vähemalt üks Itaalias valmistatud Rannapargi pinkidest vajab pärast arulagedate toimetamist põhjalikku küürimist. Foto: Urmas Luik

Juuni lõpus avatud uuenenud Pärnu Rannapark püsis suve läbi ilusti korras, ent hämarate õhtute ja pimedate ööde varjus on kurikaelad hakanud pargi Itaalias valmistatud modernseid pinke sodima, jõu demonstreerimise kohaks on saanud bussipeatusedki.

„Pingi täissodimise kohta teeb majandusosakond politseile avalduse, samuti vaadatakse üle turvakaamera salvestised: Rannapargis on kolm kaamerat, seni ei ole nende salvestisi uurida vaja olnud,” märkis Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

Seoses kaameratega nentis nõunik, et nende salvestiste kvaliteet on läinud nii heaks, et lindilt kedagi näo järgi tuvastada ei valmista raskusi. „Usun, et selline teadmine peaks laamendajaid talitsema,” avaldas Murakas-Ollo lootust.

Fakti, et pätid linnas päris karistamata ei lõhu, tõestab linnavalitsuse heakorraspetsialisti Arvo Kase meenutus sellest, kuidas politsei sai natist kabajantsikul, kes läinud aasta lõpus jupitas Vana-Sauga bussipeatuse pingi viieks tükiks.

„Pingilõhkuja sai väärteomenetluse kaela ja hüvitas linnale kahju,” tõdes Kase.

Et politseil läheks niisama hästi Vana-Sauga bussipeatuses möödunud nädala lõpus kiviparketi kallal vägivallatsenutega, Kase ei looda. Liiati said bussipeatuse katusele, Sauga jõe äärsele tühermaale ja põõsastesse loobitud kivid kokku korjatud ja oma kohale tagasi pandud.

„Selle, ilmselt halloween’i-pidustuste tagajärje lahendasime operatiivselt: mees pool tundi tegi, pani kivid uuesti paika ja kogu lugu,” ütles Kase.

Küll ei ole seekord kahjusummat kelleltki nõuda, nii et bussipeatuse kiviparketi taastamistööd kaetakse linnaeelarvest.

Murakas-Ollo sõnutsi ei usu ta, et pikkade pimedate sügis- ja talveõhtute ning öödega jõuab pidu poolpimeda Pärnu pättide õuele.

„Bussipeatustes valgustuse pealt kokku ei hoita,” kinnitas avalike suhete nõunik. „Küll on säästureþiimil Rannapark. Sealse valgustusega annab majandada selliselt, et mõne lambi väljalülitamisel park pimedaks ei jää.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles