Haigla tunnustab doonoreid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu haigla konverentsisaalis toimub täna doonorite austamise õhtu, millest osavõtu kutse on saanud 150 inimest, nende seas on nii doonoreid kui koostööpartnereid.

Haigla läkitas kutse 26-le presidendi autasustatud audoonorile ja aktiivsematele vereloovutajatele, kelle seas on mitme doonoriga peresidki.

Pärnu haigla veretalituse juhataja Alli Tiik (pildil) rääkis, et doonorlust toetavad Pärnu linnas ja maakonnas aktiivselt paljud asutused ja kohalikud omavalitsused.

“Meil on 33 väljasõidukohta, kus doonoripäevi korraldame,” ütles Tiik. Eriti rohke osavõtuga on seni alati olnud veretalituse väljasõidud Vändrasse, Kilingi-Nõmmele, Häädemeestele ja Pärnu ettevõttesse Scanfil.

Doonorite austamise õhtul näidatakse kokkutulnutele muu hulgas filmi veretalituse väljasõitudest Pärnumaal. Nii et mõni saalisistu- ja võib ekraanil ennastki näha.

Kui Eestis moodustavad doonorid 2,6 protsenti elanikest, siis Pärnumaal oli mullu vereloovutajaid üle nelja protsenti.

Tiigi sõnutsi kasvab doonorite arv aasta-aastalt, praegu on neid Pärnumaal üle 3000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles