Visu suusad jõudsid taas Dünamo poodi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühena esimestest avastas PeterSpordist uues kuues vanad head Visu suusad end tervisesportlaseks pidav Peeter Tiits (paremal).
Ühena esimestest avastas PeterSpordist uues kuues vanad head Visu suusad end tervisesportlaseks pidav Peeter Tiits (paremal). Foto: Ants Liigus

Selles väites on paraku tõtt vaid pool või veidi rohkem. Dünamot enam ei ole, selle järeltulijana esineb Eestis, sealhulgas Pärnus, end spordiorganisatsiooniks nimetav kinnisvarafirma. Ei ole Pärnus enam Dünamo poodigi, aga ainsana Eestis on juba 50 aastat samas majas tegutsenud spordiäri. Petersport nimeks.

Ja Peterspordis on – naljakas või uskumatu küll – juba mõnda päeva taas müügil maailma kunagise suurima suusatootja, kuulsa Visu märgiga lumelauad.

Lugeja loodetavasti mäletab hiljutist uudist, kuidas kaks Pärnu firmat, After Ski ja A2K, mõlema eesotsas kunagised Visu suusavabriku mehed, vastavalt Siim Talmar ja Kalmer Jürima ning Kaupo Koplus, Visu kaubamärki enda omaks peavad ja selle märgi all toota lubavad.

After Ski jõudis ette, Petersporti tuli Venemaa tehasest Sobol (teeb rahvasuuski ka Rossignolile, Madshusile, Karhule, Järvinenile) esimese tellitud mudeli 500 paari. Need on kärgkiilu, koorikdisaini, kolmemõõtmelise (3D) profiili ja kujundusega.

“Mudeli nimeks on vanu häid 1970ndaid meenutades retrohõnguline Visu Extra. Kujunduses, mille otsinguil käisime Pärnu muuseumis läbi kogu Visu ajaloo, oleme üritanud olla võimalikult lähedased Visu toonase kuulsaima puusuusaga,” ütles After Ski üks omanikke Siim Talmar. “See on austusavaldus Visu kunagistele disaineritele, eriti Feliks Villole. Novembris tulevad Itaaliast analoogse kujundusega Visu Extra suusakepid ja see tähendab, et esimest korda üldse laieneb Visu tootevalik suusakeppidele.”

Samuti suusavarustusega tegeleva A2K juhatuse liige Kaupo Koplus ütles, et nende tellitud 1500 paari Visu suuski, teiselt tootjalt ja teistsuguse disainiga, jõuavad tarbijateni detsembris.

“Kuni patendiameti lahendit ei ole, saame müüa nii meie kui After Ski,” väitis Koplus. “Kui otsus tuleb, peab selle vaidluse kaotaja oma suusad müügilt ära korjama.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles