Pärnumaa pere võistleb „Eesti toredaima kodu“ finaalsaates

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Saksa kodu Pärnumaal Reiu külas.
Perekond Saksa kodu Pärnumaal Reiu külas. Foto: Kanal 2

Homme õhtul on ekraanil Kanal 2 saatesarja „Eesti toredaim kodu“ finaalsaade, kus viie finalisti seas astub võistlustulle üks perekond Pärnumaaltki. Kõige toredam kodu selgub rahvahääletuse tulemusena.

Finaali on jõudnud viis kodu ja et nendest paremat pilti saada, läksid žüriiliikmed neile kõigile külla. Pered on otsesaateks kutsutud aga stuudiosse. Lõpliku otsuse langetavad televaatajad, kes telefonihääletusel valivad homses otsesaates lemmiku, teatas Kanal 2 turundusspetsialist Merit Pettai.

Telesaate finalistid on Aivi Murd-Murulaugu ja Raiko Suurna korter Tallinnas Uus-Maailmas, Angela Orgussaare ja Ralf Tamme maja Tallinnas Pirita-Kosel, perekond Saksa maja Pärnumaal Reiul, perekond Tuuga ridaelamukorter Raplas ja Jaanus Meieri maja Harjumaal Vääna-Jõesuus.

Neljaliikmelises žüriis hindasid kodusid humorist Mart Juur, tekstiili- ja teatrikunstnik Mae Kivilo, endine miss Liis Tappo-Treial ning sisearhitekt Priit Põldme.

Külaskäigud finalistide kodudesse olid lõbusad, Mart Juurele meenub ka üks värvikam vahejuhtum. „Pererahvas tegi meile koogi. Kui olime hiljem tagasiteel, helises autos telefon. Küsiti imeliku häälega, kuidas kook maitses.“ Tuli välja, et pererahvas meisterdas kaks kooki: ühe külalistele, teise hilisemaks. Pisike peretütar, kes koogitegemisel abiks, puistas aga osa taina hulka ema teadmata tubli hunniku soola. Külaliste õnneks juhtus hirmsoolane kook pererahvale ...

Žüriiliige, tekstiili- ja teatrikunstnik Mae Kivilo pani kodudes tähele reeglipära. „Enamasti ütlevad naised, kuhu midagi käib. Mees peab olema aga tegija ning asjad paika panema,“ sõnab Kivilo.

Kanal 2, EMT ja Nordea Panga koostöös valmivas saatesarjas „Eesti toredaim kodu“ konkureerisid omavahel nii korterid, eramajad kui suvekodud üle Eesti.

Finalistid valis välja žürii. Televaatajate poolt telefonihääletusel võitjaks valitud perele kingib Estravel võimaluse 85 000 krooni eest reisida, kuhu hing ihkab. Eriauhinnad on välja pannud EMT ja Nordea Pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles