Maxima plaanib Pärnus uue kaupluse avada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rododendroneid müüdi ka Valga Maximas.
Rododendroneid müüdi ka Valga Maximas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maxima poekett teatas, et plaanib järgmisel aastal avada üle Eesti kümme uut kauplust, Pärnus kavandatakse Maxima XX supermarketi avamist Ülejõel.
 

Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et Pärnus plaanitakse avada supermarket Ülejõel Tallinna maantee kandis. Täpsemat asukohta ei soovinud Erilaid enne ehitustööde alustamist avaldada.

„Kavatseme Pärnus uue kaupluse avada järgmisel sügisel,“ ütles Erilaid. „Selle ehitamiseks kulub pool aastat.“

Mis saab Pärnu kesklinnas toppama jäänud parkimismaja juurde plaanitud Maxima kaupluse avamisplaanist, ei osanud Erilaid öelda. „Selle kohaga on seis väga segane,“ nentis ta.

Tänavu sulges Leedu poekett Pärnus kaks Maxima X lähipoodi Riia maanteel ja Suur-Jõe tänaval.

Maxima Eesti OÜ tegevdirektori Renatas Vaitkeviciuse sõnul on Eesti majandus nii palju kosunud, et võib taas jätkata laienemisega. „Kui viimasel kahel aastal nõudis majanduslangus laienemisplaanide külmutamist, on nüüd aeg need üles sulatada,“ ütles Vaitkevicius. „Tuleval aastal on Maximal kavas avada kümmekond uut kauplust ja sarnast tempot plaanime hoida ka järgnevatel aastatel.“

Laienemise kiirus sõltub majanduse üldistest arengutest. Eesti turul on juba praegu tihe konkurents ning kauplusepinda elanike arvu kohta on naaberriikidest rohkemgi. Seega tuleb eelistada vaid neid projekte, kus kauplused suudavad ka siis, kui tarbimise kasv jääb tagasihoidlikuks, rentaablilt majandada.

„Laieneda pelgalt laienemise pärast ei saa, sest inimeste tarbimisvõime on ikka veel väike,“ rääkis Vaitkevicius. „Sügisel on tarbijad muutunud kulutuste tegemisel küll julgemaks ja Maxima käive kasvab, kuid üldine ostukäitumine on endiselt äärmiselt säästlik ja enim ostetakse kampaaniahindadega tooteid.“

„Eeldame, et Eesti majandus liigub lähiaastatel siiski kindlalt ülesmäge,“ märkis Vaitkevicius. „Sisetarbimise kasvu takistab järsk inflatsioon,  kuid uute kaupluste avamine peaks tänu konkurentsi suurenemisele pidurdama ülikiiret hinnatõusu.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles