Pärnus hakkab korrashoiutöid tegema linna osaühing

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula park.
Pärnu Koidula park. Foto: Urmas Luik

Pärnus hakkab peagi väiksemaid remonte kõnniteedel ja parkides, samuti kalmistute korrashoiutöid tegema linnale kuuluv osaühing.

Praegune olukord, kus mõne äravajunud kõnniteeplaadi või lõhutud pargipingi pärast tuleb kolmelt firmalt hinnapakkumine võtta, on linnajuhtide arvates bürokraatlik ja aeganõudev, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Eelkõige on mõeldud seda, et linn saab operatiivselt oma vara - prügikastid, pingid - korda teha. Aga päris linnavalitsuse palgale sellist töömees ei saa võtta, abiks oleks linna oma väike kommunaalfirma," selgitas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

Abilinnapea ütles, et suurt firmat linn ei kavanda, paar-kolm töömeest ajaksid asja ära. Ka tuuakse linnafirma alla praegused kalmistuvahid.

Linnal on OÜ Munga Maja juba olemas ja praegu sellel tegevust polegi. Majandusosakond on teinud arvestusi ja leidnud, et kokkuhoid esimesel aastal, kui tuleb ka investeeringuid teha, oleks 10 protsenti, järgnevatel aastatel aga ligi 40 protsenti.

Rahanduse abilinnapea Annely Akkermann ütles, et teema on juba pool aastat arutusel olnud, kommunaalfirma vajalikkuses tema väga veendunud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles