Kodanikunädala viktoriinis lõi kaasa 13 võistkonda

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg avas kodanikunädalal maja uksed nii temaatilisteks üritusteks kui väljapanekutega tutvumiseks.
Pärnu linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg avas kodanikunädalal maja uksed nii temaatilisteks üritusteks kui väljapanekutega tutvumiseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula gümnaasiumis täna toimunud Pärnumaa kodanikunädala viktoriinis osales 13 kolmeliikmelist võistkonda nii Pärnu linnast kui maakonnast.

Gümnaasiumi vanuseastmes kogus enim punkte Pärnu Ülejõe gümnaasiumi võistkond koosseisus Allan Käo, Deanna Vainoja, Tauri Roosipuu. Teise koha pälvisid Hansagümnaasiumi õpilased Eliis Truuman, Kertu-Liisu Ert ja Maris Mandre. Kolmanda koha saavutasid Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilased Külli Reisel ja Marta Uustamm.

Põhikooli vanuseastmes oli maakonna koolidest parim Paikuse põhikooli õpilaste võistkond koosseisus Madli Kivisto, Helena Hook ja Rosanna Lints.

Viktoriini korraldanud Madis Somelari ütlust mööda oli Pärnu linna põhikoolide vahel tihe rebimine ja koolide tulemuste vahed olid vaid ühepunktilised.

Esimese koha pälvis Hansagümnaasiumi võistkond, kuhu kuulusid Andre Alamets, Jaan Jantson ja Kadri Rohumägi. Järgnesid Vanalinna põhikooli võistkonnad: esmalt 9.b klassi võistkond koosseisus Kristin Paberit, Rauno Merila ja Andra Laura Meeksa, nende järel 9.a kolmik Kaspar Tiri, Gen Metsaveer ja Silver Sepp.

“Esile toomist väärib viktoriinil osalenud noorim võistkond Eddi Vahtra ja Juhannes Evert Rääma kooli 8.b klassist,” tunnustas Somelar.

Viktoriini edukaks sooritamiseks osalesid õpilased Somelari jutu järgi kolmel päeval Pärnu linnakodaniku majas toimunud teemaõhtutel. Sel aastal oli rõhuasetus religiooni teemadel. Õpilastele esinesid linnakodaniku maja majaproua Hilja Treuberg, Sütevaka humanitaargümnaasiumi religiooniõpetuse õpetaja Risto Tamm ja riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde.

Kodanikunädala viktoriini žüriisse kuulusid Pärnu vabakooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Kristjan Saidla, Koidula gümnaasiumi ühiskonnaõpetuse õpetaja Maia Erm, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Madis Somelar ja Pärnu linnavalitsuse haridusnõunik Katrin Uutsalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles