Linn otsib taas kandidaate kultuuri aastapreemiale

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Ants Liigus

Kuivõrd Pärnu linna kultuuri aastapreemia komisjonile ei esitatud ainsatki preemia kandidaati, läheb žürii uuele ringile.

Siinses kultuurielus tänavu enim silma paistnud isikute, kultuurikollektiivide, seltside, sündmuste, projektide, trükiste või teoste hulgast valitud preemia kandidaadi nime ootab komisjon 10. detsembrini, ettepanekud esitada Pärnu linnavalitsuse kultuuri- ja haridusosakonnale.

„Väga kahju, et linna kultuuri aastapreemia komisjonile ei esitatud preemia välja andmise korras nimetatud tingimustele vastavat isikut,” tõdes Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo nädalapäevad tagasi. „Loodetavasti antakse preemia välja järgmisel aastal.”

Kultuuri aastapreemiaga tunnustatakse auhinnatut samal aastal kordasaadetu eest, aastapreemia suurus on 12 000 krooni.

Aastat kultuuriinimesed siiski kannatama ei pea, sest teist aastat järjest välja andmata ähvardanud jääda kultuuripreemia sundis sekkuma linnapea Toomas Kivimäge.

„Kultuur oli vaieldamatult selle aasta suur tegija Pärnus – see on üks meie neljast nurgakivist,” nentis linnapea. „Tahtsime aastapreemia saaja väljaselgitamise korraldada demokraatlikult, välja kukkus …”

Ettepanekute koha pealt vakka linnarahva ja kultruuriinimestega seoses tõdes Kivimägi, et nii temal kui abilinnapeadel Jane Metsal ja Annely Akkermannil on kümme nime, kes vääriksid selle aasta kultuuripreemiat, oma kandidaadid preemiale on komisjoni liikmetelgi, nii et tänavune kultuuripreemia saab välja antud igal juhul.

„Nagu öeldud, on linnavalitsusel palju väga häid kandidaate, aga nüüd peavad teised esitajad arvestama sellega, et tuleb konkureerida meie esitatutega, kuid otsuse langetab auväärt komisjon,” ütles linnapea 26. novembril Pärnu Postimehes ilmunud arvamusloos „Kultuuri aastapreemia kuulub …”

Pärnu linna kultuuri aastapreemia antakse üle 29. detsembril Ammende villas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles