Pärnusse lisandub uus kauplus

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Püüaks täita töölissöökla ülesannet ja anda süüa odavalt ja kiirelt,” ütles tulevase söögikoha kohta Heikki Künnapas, OÜ Abeda juhataja.
“Püüaks täita töölissöökla ülesannet ja anda süüa odavalt ja kiirelt,” ütles tulevase söögikoha kohta Heikki Künnapas, OÜ Abeda juhataja. Foto: Ants Liigus

Reedel Pärnus Riia maanteel avatavas Konsumis saab tööd 15 inimest, veel mõni leiab töö nädala-teise pärast samas majas lahti tehtavas Abeda OÜ sööklas.

„Nii nagu jutt liikvele läks, et siia tuleb pood, hakati kohe uurima, kas tööd saab,” meenutas uue poe valdaja Vändra tarbijate ühistu juhatuse esimees Gersti Kont.

Kui plaanidelt tegudeni jõuti ja kandidaadid vestlusele kutsuti, olnud jutuleootajate järjekord hästi pikk.

„Katsume nüüd poe kiiresti lahti teha, need, kes on pikalt tööta olnud, on juba nüüd väga rahul,” tõdes Kont.

Poolteist aastat ametita olnud ja vaid tänu lähedaste toele raske aja üle elanud Riina Oldekop nentis peagi avatavas poes kaupa riiulitele tõstes, et meeleolu on endisega võrreldes tõesti hoopis teine.

Liiati oli töötatöölisena väga raske mõista, miks just sulle rakendust ei leidu, ehkki on nii kaks töökat kätt kui pea õlgadel.

Avatavast kauplusest rääkides märkis Vändra tarbijate ühistu juhatuse esimees Kont, et neile, kes veel mäletavad Lepa kaubakeskuses asunud Konsumit, tuleb vastne pood tuttav ette. Ent nüüdseks hingusele läinud kaubakeskusega on uuel äril muudki sidet.

„Julgus poodi teha tuli Lepa kaubakeskusest, seal läks meil päris hästi,” nentis Kont.

Kibedat konkurentsi selle tõttu, et paarsada meetrit eemal asub Suurejõe Selver, veel natuke kaugemal laiub Maxima hüpermarket ning ega Rimigi asu seitsme maa ja mere taga, poeomanik ei pelga.

Esmalt olevat ostjad Kondi jutu järgi hakanud tüdima hiigelsuure põrandapinnaga äridest, kust vajaliku kauba leidmine nõuab võõralt hulga aega, teiseks on Konsumi tuleviku üle otsustajad siiski inimesed, kes kas hakkavad või ei hakka selles poes käima. „Las klient otsustab,” ei hakanud Kont Konsumi tuleviku suhtes spekuleerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles