Vabatahtlikud pälvisid presidendilt tunnustuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused Aasta vabatahtliku tunnustuse pälvijad.
Tänavused Aasta vabatahtliku tunnustuse pälvijad. Foto: Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus

Tartus Ateena keskuses kuulutatati välja Eesti aasta 2010 vabatahtlikud. Pärnumaalt pälvis tunnustuse Mairi Lilleleht Anni akadeemiast.

34aastane Mairi Lilleleht on MTÜ Anni Akadeemia vabatahtlik ning tegeleb raske ja sügava arengupuudega noortega, juhendades neid praktika saamisel, elukutse omandamisel ning iseseisva elu alustamisel.

Vabatahtlikke õnnitlesid vabatahtliku tegevuse arenduskeskus ja tunnustamisürituse patroon, riigipea Toomas Hendrik Ilves.

"Võiksime mõelda vähem tehingutele, kui räägime sellest, mida inimesed teevad, mida keegi selle eest sai," ütles president Ilves tunnustamisüritusel vabatahtliku tegevuse kohta, "Elu ei ole tehing!"

Sel aastal tunnustatati eelkõige vabatahtlikke, kes on mentori, juhendaja või algataja rollis ja andnud sellega panuse vabatahtliku tegevuse arendamisse Eestis.

Aasta vabatahtliku tiitli pälvis 15 inimest. Tunnustatavate seas oli noortega tegelejaid ja noorteorganisatsioonide tegevuse korraldajaid, kohaliku elu edendajaid, heategevuslike organisatsioonide vabatahtlikke, eakate eneseabiliikumise juht ning nõrgemate abistajaid. Noorim tunnustatu on sel aastal 20- ning vanim 78aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles