Õnnetused sundisid foori ümber reguleerima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee ja Kastani tänava ristmiku ülekäigurajal on selle aasta teises pooles jäänud auto alla kolm jalakäijat.
Riia maantee ja Kastani tänava ristmiku ülekäigurajal on selle aasta teises pooles jäänud auto alla kolm jalakäijat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus Riia maantee ja Kastani tänava ristmikul juhtunud liiklusõnnetused sundisid Pärnu liikluskorraldajad suvel kollasele vilkuvale režiimile lülitatud foorisüsteemi taas tsükliliselt punast ja rohelist tuld näitama panema.
 

Politsei andmetel on mai keskpaigast tänaseni olnud sel ristmikul kolm liiklusõnnetust, kus kannatada on saanud jalakäijad. Autod on sel ristmikul kokku põrganud tänavu veebruaris ja novembris.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna liikluse spetsialist Toomas Tammela ütles, et kuna ristmikul on juhtunud palju liiklusõnnetusi, ei näinud linn muud võimalust kui foor vanale režiimile tagasi sättida.

Tammela sõnutsi on lootust, et järgmisel aastal võidakse ristmik renoveerida. Seda juhul, kui raha leitakse, sest järgmise aasta Pärnu linna eelarve projekti ristmiku uuendamist sisse kirjutatud ei ole.

Ristmiku uuendamise käigus tuleks ehitada Riia maanteele lisasõidurada, mis võimaldaks vasakpööret Kastani tänavale, rajada ülekäigurajale korralik ohutussaar ning parandada ristmiku valgustust.

„Ehk Riia maantee liikluse rohelisse lainesse viimisega saab selle ristmiku juba järgmisel suvel renoveerida,“ avaldas Tammela lootust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles