Mees jälgis nuhkvara abil eksnaist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäeva «IT-topi» võitja levitas nuhkvara.
Äripäeva «IT-topi» võitja levitas nuhkvara. Foto: Stanislav Moškov / Arvutimaailm

Eile mõistis Pärnu maakohus 640eurose trahvi mehele, kes jälitas oma kunagist naist nuhkvara abil.

Süüdimõistetu sisestas arvutisse pahavara 2013. aasta jaanuaris ja jälgis ohvrit kolm kuud. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnutsi kuulus kõnealune arvuti süüdlase eelmisele naisele.

Nuhkvara võimaldas luurajal jälgida arvuti ekraanipilte ja klaviatuurilt sisestatud tekste. Mees nägi näiteks isiklikke sõnumeid suhtlusportaalides ja tegevust pangalehtedel.

Süüdistuse järgi kasutas armukade mees pahavara eksnaise valikute nina alla hõõrumiseks. “Mida pekki, vanad mehed on sul ikka maitse, jõudu!” on kirjas sõnumis endisele armastatule. Huvitaval kombel tunnistas nuhkija oma tegevuse ohvrile üles. “Tahtsid sõda, said, vahetasin salasõna ära, eksil on kõik teada, noh, kuidas tunne on?” küsis ta naiselt.

Süüdi mõisteti mees paragrahvide alusel, mis käsitlevad eraviisilist jälitustegevust ja arvutisüsteemile ebaseaduslikult juurdepääsu hankimist. Mees tunnistas kohtus oma süüd.

Süüalune on kriminaalkorras korduvalt karistatud. Aastal 2011 mõisteti ta süüdi, kuna varastas naistuttava pangakaardi ja võttis sellelt välja ligi 8500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles