Pärnu spordihalli katusevaringu põhjused selgitab ekspertiis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordihalli väikese saali katus kukkus sisse.
Pärnu spordihalli väikese saali katus kukkus sisse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Enne taastamistöid toimub Pärnu spordihallis kindlustusettevõtte ning ekspertide poolt kahjude tuvastamine ja hoone tehnilise seisukorra hindamine. Inimesi spordihalli enne vajalike remonditööde lõppu ei lubata. Tööde lõpuaeg selgub lähipäevil.

Õnnetuse põhjuste, kahju suuruse ning edasiste tööde vajaduse välja selgitamiseks tellib linn ekspertiisi, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Väikese saali taastamine algab pärast ekspertiisi ja uue konstruktsiooniprojekti tellimist.

Linn kasutab spordihalli kasutusvalduse alusel. Hoone omanik on hoonestusõiguse alusel OÜ Steniard. Kasutusvaldus hoonele ja kinnistule seati 2009. aastal ning see lõpeb 2015. aastal.

Laupäeval kella 13 ajal vajus sisse Pärnu spordihalli väikese saali 435ruutmeetrine katus. Inimesi spordihallis varisemise ajal ei olnud ja keegi kannatada ei saanud.

Pärnu linnavalitsus tänab ettevõtteid ning organisatsioone (AS Pärnu REV, AS Ruukki, AS Renet, AS ISS Eesti, AS Triger ning Kaitseliidu Pärnumaa malev), kes reageerisid operatiivselt ning abistasid varingu tagajärgede likvideerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles