Pärnus maksti võltsitud 100- ja 200eurosega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
200-eurone rahatäht. Foto on illustreeriv.
200-eurone rahatäht. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal maksti Pärnu kaupluses ja kiirsöögikohas võltsitud eurodega, mis avastati alles hiljem.

Ajavahemikul teisipäevast reedeni kasutati Pärnus Vee tänaval asuvas kaupluses maksevahendina võltsimistunnustega 100eurost rahatähte, teatas politsei.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnade kohaselt oli võltsitud eurokupüüriga maksja nooremapoolne mees.

Kolmapäeval kella 3 ja 5 vahel kasutati Pärnus Riia maanteel asuvas kiirtoitlustuskohas maksevahendina võltsimistunnustega 200eurost rahatähte.

Prokuratuuri teatel oli maksjaks oli umbes 40aastane vene keelt kõnelev mees.

Erm ei osanud öelda, kui peene võltsinguga tegemist oli.

Mõlema juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi põhjal, mis käsitleb võltsitud maksevahendi kasutamist.

Ermi sõnutsi tasub suuremate eurokupüüride puhul rahatähti alati kontrollida ja veenduda nende ehtsuses.

Aasta esimestel päevadel maksti Pärnus R-kioskis võltsitud 50eurosega. Samasuguseid ilmsete võltsimistunnustega 50euroseid rahatähti kasutati veel maksmisel Tartus ja Viljandis. Varem avastatud võltsitud 50eurostel oli ühine seerianumber S20175422632 ja kõigil kordadel oli maksjaks noorem mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles