Piirivalve otsis Pärnu lahel signaalrakettide laskjaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane signaalrakett. Foto on illustreeriv.
Punane signaalrakett. Foto on illustreeriv. Foto: www.aliros.ee

Politsei ja piirivalveameti patrull otsis reedel Pärnu lahel tulutult punaste signaalrakettide laskjaid.

Reedel kella 22 ajal teavitati Pärnu kordonit kahest samaaegselt lastud punasest signaalraketist Pärnu jahtklubi ja sadama akvatooriumi piirkonnas, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Punane signaalrakett on rahvusvaheliselt tuntud kui hädaohumärk. Punast raketti tohib õhku lasta ainult äärmise vajaduse korral.

Pärnu kordonist väljunud patrull suundus sündmuskohale oletatavaid abivajajaid otsima, kuid see lõppes tulemusteta.

Lääne prefektuur tuletab meelde, et punase signaalraketi põhjuseta kasutamine on ebaseaduslik ja toob kaasa karistuse.

Tulenevalt piirirežiimi eeskirjast on keelatud punaste signaalrakettide kasutamine piirivalve tegevuspiirkonnas, mis külgneb territoriaal- ja sisemerega ning Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järvega ning lähtuvalt karistusseadustikust võib punase signaalraketi ebaseadusliku laskmise eest karistada kuni saja trahviühiku või arestiga.

Lääne prefektuuri hallataval territooriumil on seega punaste signaalrakettide kasutamine keelatud Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Pärnumaal neis valdades, mis külgnevad territoriaalmerega.

Samalaadseid ebaseaduslikke punaste signaalrakettide väärkasutamise juhtumeid registreeriti 2010. aastal Lääne prefektuuri vastutusalas kokku 12 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles