Heli Tooman esitleb kolledžis turismiõpikut

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Tooman.
Heli Tooman. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Täna esitleb Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismiosakonna juhataja, turismimajanduse dotsent Heli Tooman oma uut õpikut „Kuidas kasvab Turismipuu?“.

Toomani ütlust mööda on tema äsjailmunud raamatu näol tegemist kõige mahukama ja põhjalikuma turismiõpikuga, mis seniajani eesti keeles ilmunud.
 
Tooman on terviklikku turismisüsteemi püüdnud selgitada lihtsate ja keerukate mudelite ning kujunditega. Turismisüsteemi ja turismimajanduse toimimist on vaadeldud viljapuu kasvuga paralleele tuua võimaldava Turismipuu kasvuloo kaudu.
 
Õpik on mõeldud eelkõige turismi-, majutus- ja toitlustusvaldkonna erialade õppijatele alusteadmiste omandamiseks turismimajandusest, kuid see sobib hästi ka täiendõppijatele, turismiasjalistele teadmiste värskendamiseks, samuti lihtsalt mõnusaks lugemiseks turismihuvilistele.
 
Autor soovitab õpikut kasutada omavalitsuste töötajatelgi, et senisest paremini mõista seoseid puhkemajanduse ja turismi, teiste tegevusvaldkondade ja kohalike elanike elukvaliteedi vahel. Samuti annab õpik vajalikku teavet turismi-, majutus-, toitlustus- ja teenindusvaldkonna ettevõtjatele asjakohase terminoloogia kasutamiseks eesti ja inglise keeles.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles