Sotside Pärnu liider erakonda rahaga ei toeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE Pärnumaa piirkonna esimees Epp Klooster.
SDE Pärnumaa piirkonna esimees Epp Klooster. Foto: Erakogu

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) kogus möödunud aasta viimases kvartalis annetustena 268 000 krooni ehk veidi rohkem kui 17 100 eurot, millest lõviosa tuli riigikogu valimistel erakonna ringkonnanimekirju juhtivate poliitikute rahakotist. Sotside Pärnu esinumber Epp Klooster parteikaaslaste eeskuju ei järginud.

Suurima annetuse tegi erakonnale riigikogu valimistel Võru-, Valga- ja Põlvamaal erakonna esinumbrina kandideeriv Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar, kes toetas parteid 50 000 krooniga.

Hiiu-, Saare- ja Läänemaa ringkonna esinumber Kajar Lember andis erakonnale 45 000 ning Põhja-Tallinna, Haabersti ja Kristiine linnaosas partei nimekirja juhtiv riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor 43 000 krooni.

Tartu linnas SDE esinumbrina kandideeriv Heljo Pikhof ja Harju- ja Raplamaa ringkonnanimekirjas teisel positsioonil olev Karel Rüütli annetasid parteile kumbki 18 000, Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel SDE nimekirja juhtiv erakonna aseesimees Peeter Kreitzberg 17 000 ning Harju- ja Raplamaa ringkonna esinumber Urve Palo 15 000 krooni.

Järva- ja Viljandimaa ringkonnanimekirjas kolmandal kohal olev Jaanus Marrandi ning Võru-, Valga- ja Põlvamaa nimekirjas teisel positsioonil olev Kalvi Kõva toetasid erakonda 13 000 ning Jõgeva- ja Tartumaa nimekirja teine Jüri Morozov 10 000 krooniga.

Erakonna esimees ja üldnimekirja esinumber Sven Mikser andis parteile 3100 ning riigikogu liikmed Hannes Rumm, Indrek Saar, Jaan Õunapuu, Kalev Kotkas ja Mark Soosaar igaüks 3000 krooni.

Kokku sai SDE oktoobris, novembris ja detsembris annetustena 268 386 krooni. Erakonna sissetulekule lisandusid liikmemaks ja riigieelarvest parlamendiparteidele makstav toetus.

Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles