Pärnu sai veel ühe säästupoe

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härma Säästumarketi juhataja Lea Teegelmann osutas, et uuendusena on poes pidevalt väljas valik koolikaupa ja mänguasju.
Härma Säästumarketi juhataja Lea Teegelmann osutas, et uuendusena on poes pidevalt väljas valik koolikaupa ja mänguasju. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul avab Pärnus Härma kaubakeskuses uksed Säästumarket, mis senistega võrreldes pisut teistsuguse lahenduse ja laiema kaubavalikuga.

Kuna Pärnus on iga toidupoe avamine toonud esimestel tundidel kohale trügiva uudistajate ja sooduspakkumiste jahtijate hulga, on täna ametis kogu personal. Esialgu sai kaupluses tööd 12 inimest.

Ehkki juba hulk aega on Härma kaubakeskuses valitsenud suhteline vaikus, arvab vastse Säästumarketi juhataja Lea Teegelmann, et asukoht pole halb. “Ülejõe elanikel on suur nappus toidupoodidest, pealegi on siin avar parkla,” põhjendas ta. “Tahaks loota, et meie pood paneb kogu keskuse elama.”

Südamega pood

Kõige rohkem ostavad inimesed Säästumarketist piima, leiba ja saia. Nii ongi uues kaupluses avar leiva-saia väljapaneku ala ning puuviljadelegi on tavalisest rohkem ruumi jäetud. Püsivalt on müügil valik koolitarbeid, samuti mänguasju ja rõivaid.

Säästumarketite formaadijuht Irina Raudsepp rääkis, et kolme varasema Pärnu marketiga võrreldes on Härma kauplus avaram ja jätab ostjaile riiulite vahel liikumiseks pisut rohkem ruumi. “Kui varem olid Säästumarketile iseloomulikud pikad riiulite read, siis uues kaupluses on riiulid paigutatud vahedega, jättes kliendile võimaluse liikuda kiiresti edasi-tagasi ning vajadusel sooritada ostud ülearu aega kulutamata,” kinnitas Raudsepp.

Peale selle on kaupluses eraldi kampaaniatoodete ala, mis peaks tagama kliendile hõlpsa ligipääsu soodustoodete väljapanekule.

“Meie soov on, et kaupluse keskele tekiks omamoodi Säästumarketi süda - ahvatleva valikuga, avar, mugav ning soodsa ja laia valikuga keskpunkt, kust tarbija saab oma igapäevase toidu,” selgitas Raudsepp. “Pikemaajaline plaan on kevadel samamoodi uuendada kõik Säästumarketid kogu Eestis.”

Sendised hinnad

Kes loodab uue poe avamisel leida supersoodsa hinnaga tooteid, ei pea Raudsepa kinnitusel pettuma. “Jah, meil on avamise puhul spetsiaalsed pakkumised väga hea hinnaga,” teatas ta.

Rahvamassi pelgurid ei pea avamispakkumistest osasaamiseks täna avatavasse poodi tormama, sest need kehtivad kõigis Pärnu Säästumarketites.

Arusaadavalt on viimaste nädalate uudised pannud inimesi poes hoolega hinnasilte uurima. Eile poes kauba juures hinnasilte sättinud Teegelmann väitis, et euro tulek neil kindlasti hindu ei kergitanud ja Säästumarketis on hinnad täpselt sellised, nagu need kroonidest eurodesse ametliku kursiga jagades tulid. Uuriv pilk kinnitabki, et pisikeses kirjas kroonihinnad on tuttavalt ümmargusemad ja eurodes sendirohkemad.

Üldjuhul on ajakirjanikele pärast uudist järjekordse toidupoe avamise kohta Pärnus tulnud kõnesid küsimustega, millal maakonnas mõni soodsa hinnatasemega pood avatakse. “Töötame selle kallal pidevalt ja otsime kohti, kus kauplusi avada,” kostis Raudsepp selle jutu peale.

Konkurendid mõtlevad

Säästumarketiga soodsaima toidukauba pakkuja tiitli pärast võistlev Maxima kavatseb samuti Ülejõele oma kaupluse ehitada, selleks on soetatud Härmast pisut südalinna poole jääv Tallinna maantee 66 kruntki.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid tõdes, et veel läinud sügisel oli ettevõttel soov suur, vähemalt kahe X-iga pood avada tänavu, kuid kuna tarbimine näitab tõusu asemel praegu langust, oodatakse ehituse alustamisega.

“Kuna me plaanime suurt poodi, peame olema kindlad, et plussi jääme. Paraku pole praeguse tarbimisaktiivsuse puhul mõttekas suurt poodi avada,” nentis Erilaid.



Irina Raudsepp, Säästumarketite formaadijuht

“Meie soov on, et kaupluse keskele tekiks omamoodi Säästumarketi süda – ahvatleva valikuga, avar, mugav ning soodsa ja laia valikuga keskpunkt, kust tarbija saab oma igapäevase toidu. Pikemaajaline plaan on kevadel samamoodi uuendada kõik Säästumarketid kogu Eestis.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles