Pärnusse ulatub Põhjala riikide terekäsi

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Liiva.
Kersti Liiva. Foto: PP

Pärnu maavalitsuse ja Põhjamaade ministrite nõukogu (PMN) Eesti esinduse koostöö jätkub järjekordse koostööleppe allakirjutamisega, esimest korda kohtub sel puhul kuu lõpus maavanemaga esinduse uus juhataja Berth Sundström.

Sundström on PMNi Eesti esinduse juhataja 10. jaanuarist, seni töötas ta Soomes ravimifirma GlaxoSmithKline OY kommunikatsioonijuhina.

Sõlmitav leping piiritleb koostöö raamid ja sätestab selle, et Pärnu maavalitsus tutvustab maakonnas Põhjala riike ja PMN paneb sellele ettevõtmisele õla alla.

Läinud aasta kaks suuremat koostööettevõtmist olid Põhjala riikide tutvustamine gümnaasiumides ja keskkoolides ja Põhja-Atlandi kultuurinädal. Viimasena mainitud ettevõtmisega kaasati koostööpartnerid ja PMNi esindus ning vastavate riikide saatkonnad.

PMNi Eesti esindus annab teadmiste ja silmaringi avardamise võimaluse huvilistele ja hakkajatele inimestele mitme programmi ja toetuse kaudu.

“Kui vaadata statistikat, siis kasutavad pärnumaalased PMNi programme keskmiselt ehk siis ei ole teistega võrreldes üliaktiivsed, aga ka mitte nurgas istujad,” tõdes maavalitsuse väliskoostöö spetsialist Kersti Liiva (pildil).

Liiva jutu järgi on PMNi programmid ühest küljest väga kerged: nende taotlusvormid ja aruandlus on lihtsalt mõistetavad. Samal ajal eeldavad need alati riigiti partnerite vahel aktiivset koostööd, mis tihti ongi osutunud programmis osaleda soovijale komistuskiviks.

Põhja- ja Baltimaade mobiilsusprogramme ja teisigi toetusi tutvustavad PMNi infopäeval Pärnus valdkonna nõunikud. Need on kultuuri, ettevõtluse ja avaliku halduse mobiilsusprogramm, hariduskoostööprogramm “Nordplus” ja mittetulundusühingute toetusprogramm.

Maavalitsuse trepigaleriis avatakse infopäeva eel Rootsi fotograafi Göte Aski näitus “Gotlandi kiviaiad”, väljapanek on valminud PMNi Eesti esinduse ja Rootsi saatkonna koostöös.

“Selle aasta täpsem tegevus selgub Berth Sundströmiga kohtumise järel,” mainis Liiva. “Meie teeme ettepaneku jätkata Põhjalat tutvustavate üritustega ning kindlasti proovime koos Pärnu linnavalitsusega arendada Põhjala maja või toa mõtet.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles